NB I

Továbbra is padlón a Diósgyőr

A Debrecen 2-0-ra győzött az immár sereghajtó miskolciak otthonában az ötödik fordulóban.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA 0-2 (0-0)
Diósgyőr, 2700 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
DVTK: Rados – Okuka (Németh M., 58.), Tamás M., Lipták, Nemes – Egerszegi, Kitl (Halmai, 29.) – Bacsa, Koman, Barczi (Takács T., 69.) – Grumics. Edző: Bekő Balázs
DVSC: Radosevics – Jovanovics, Mészáros N., Máté P., Korhut – Bódi, Zsidai, Mihelics (Szécsi M., a szünetben) – Kulcsár T. (Sidibe, 70.), Castillon, Balogh N. (Bereczki, 86.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Máté P. (48.), Balogh N. (63.)

A botladozó Debrecen a tragikusan rajtoló Diósgyőr otthonában játszott keleti rangadót az élvonal szombati, ötödik fordulójában, tehát mindkét együttesnek égető szüksége volt a pontokra.

Az első félidőről sok jót nem lehet írni, sok hibával, kapkodva, alacsony színvonalon játszottak a csapatok, gyakran inkább egymás faragásával, mintsem a játékkal voltak elfoglalva a játékosok. Az első izgalmasabb jelenetre majdnem fél órát kellett várni, a 26. percben Mészáros Norbert csatárokat megszégyenítő módon csúsztatott haza egy labdát, Radosevics vetődve mentett a veszélyessé váló helyzetben a kapu előtt ólálkodó Grumics elől. Összességében a Diósgyőr játszott fölényben, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani a visszazáró vendégcsapattal szemben.

A félidő végére kissé megélénkült az addig igencsak unalmas játék, az utolsó hat percben több eseményt jegyezhettünk fel, mint addig összesen. A 39. percben Kulcsár Tamás szaladt el a jobb oldalon, becsapta Tamás Márkot, a becsúszó Lipták azonban az utolsó pillanatban menteni tudott előle. A 41. percben Bacsa gurított vissza balról Egerszeginek, aki húszról lőtt, Radosevics pedig földbe gyökerezett lábakkal nézte végig, ahogy a labda néhány centivel elgurul a kapufa mellett. A 45. percben Barczi kapott jó labdát Liptáktól a bal oldalon, lövését a debreceni kapus bravúrral védte. Az első félidő tehát nagyrészt unalmas, de a végére megélénkülő játékot és némi diósgyőri fölényt hozott, gólt azonban nem láthattunk.

A 48. percben aztán megtört a jég, megszerezte a vezetést a Debrecen. Korhut szögletét Zsidai csúsztatta meg, a középen érkező Máté Péter pedig közelről, fejjel nem hibázott (0-1). A hazaiak a hátrány ellenére sem pörögtek fel igazán, úgy tűnt, a „majdcsak lesz valahogy” taktikájában bízva próbálkoznak meg az egyenlítéssel. A 63. percben aztán jött az újabb vendéggól: Szécsi Márk jobbról passzolt középre, az érkező Balogh Norbert az ötös jobb sarkától, Liptákot megelőzve lőtt a kapuba a rosszul kimozduló Rados mellett (0-2).

Két perccel később Lipták javíthatott volna, de lövésébe belelépett Mészáros. A Diósgyőr nem tudott mit kezdeni a Debrecennel, jóformán helyzetig sem jutottak el a hazaiak, miközben a csereként beálló Sidibe első labdaérintéséből alig tévesztette el a kaput, majd Balogh találta el a keresztlécet. A hazai közönség egyre nehezebben viselte a csapat vergődését, de valóban nehéz lett volna bármi tudatosságot felfedezni a DVTK játékában. A nyolcvanadik percben hosszú idő után jutott helyzethez a Diósgyőr, de Bacsa közeli lövését Radosevics nagy bravúrral mentette. Komolyabb lehetőséget ezt követően már nem jegyezhettünk fel, így a Debrecen 2-0-ra győzött, még mélyebb gödörbe taszítva ezzel az igen rossz passzban lévő Diósgyőrt.

– Nem volt jó mérkőzés, diósgyőri érzelműként nem volt jó érzés a lelátón ülni. Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került a csapat, de biztos vagyok benne, hogy ki tud lábalni a gödörből. Ez közhelynek tűnhet, de tényleg hiszem és vallom, hogy így lesz – mondta röviden a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr előző vezetőedzője.
Olvasói sztorik