NB I

Casoni: „Nem ilyen keretről volt szó”

Ferencváros – MTK 2-0

Thomas Doll, FTC: – Sokkal hamarabb meg kellett volna szereznünk az első gólunkat, mert megvoltak a helyzeteink, de azt hiszem, senki nem kételkedik abban, hogy megérdemelten győztünk. Gyakran előfordul a labdarúgásban, hogy ha sok helyzetet nem értékesítünk, akkor megbüntetnek – úgy, mint az Európa Liga-selejtezőben –, de ma nagyon jól oldotta meg a feladatot a csapat. Huszonhét bajnoki mérkőzés óta nem kaptunk ki. A fiúk keményen dolgoztak egész héten és a meccsen is, úgyhogy megdolgoztak a sikerért.

László Csaba, MTK: – A vereség mindig fájó. Gera Zoltán nagyszerű mozdulattal hatalmas gólt rúgott, ez kivette a játékból azt a ritmust, amit mi az első félidőben hoztunk, utána pedig már nehéz volt. El kell ismerni, hogy a Ferencváros kilencven percből többet támadott. Megvolt a koncepciónk, de az első gól kizökkentett minket, és utána már ki kelett nyílnunk. Kaptunk még egy gólt, válaszolni sajnos nem tudtunk ezekre, de ilyen a futball…


Haladás – Paks 1-0

Mészöly Géza, Haladás: – Az első félidőben az történt, amit terveztünk, amit igazán szerettünk volna. Sok helyzetet alakítottunk ki, egy góllal és két kapufával. A kilencven perc alatt most voltunk a legjobbak összességében – remek szurkolás mellett. Most már mondhatom, hogy „bánja kánya” a második félidei kimaradt helyzetekre: picit hasonló volt a szituáció, mint, amit átéltünk az MTK ellen, de ma azt éreztem, hogy az bizony nem fordulható elő még egyszer. Sokat tettünk a győzelemért, örülök, hogy ezt az egy-nullát is értékeli a közönség. Büszke vagyok a játékosaimra. Hosszú a bajnokság, kellenek a győzelmek. Németh Márió játéka hétről-hétre javul, a korosztályos válogatott mezéért is harcol ezzel a teljesítménnyel.

Csertői Aurél, Paks: – Az első félidőben eldőlt a meccs, jobb volt az ellenfél. Megijedtem attól, amit az első negyvenöt percben láttam. A szünet után próbáltunk egyenlíteni, de ez ma nem sikerült. Remélem, egyszer mi is járunk így hazai pályán: agresszív volt a Haladás, ebben partner volt a játékvezető is. Az első félidő utolsó percében tizenegyest kellett volna kapnunk.

(forrás: haladasfc.hu)


Puskás Akadémia – Békéscsaba 1-2

Robert Jarni, Puskás FC: – Ez egy tipikus futballtörténet volt, ami tanulságul szolgált mind számomra, mind a csapatom számára.

(forrás: puskasakademia.hu)

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Először is gratulálok a csapatnak az első NB I-es győzelemhez. Az első félidőben a hazaiak harminc percig uralták a játékot, helyzeteket alakítottak ki, és egy gólt szereztek. A fordulás után átvettük az irányítást, gyorsan öt perc alatt két gólt értünk el, így fordítani tudtunk. A megkezdett munkát folytatnunk kell, hiszen sok még a tanulnivalónk.

(forrás: beol.hu)


Újpest – Bp. Honvéd 1-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Először is gratulálok ellenfelünknek, hiszen remekül játszottak. Ezt már nem mondhatom el saját csapatunkról. Nem ez az a játék, ami a csapatomat jellemzi. Eldöntöttük, hogy nem akarunk nyerni, úgy tűnt, már a mérkőzés előtt. Nem tudom miért, úgy tűnt az első félidőben már meg akarjuk ölni a saját játékunkat, hagytam hadd játsszák a saját játékukat, de amikor ez folytatódott a második félidőben, akkor változtatni próbáltam. Az ellenkezőjét játszottuk a saját játékunknak, sok volt a villogás, az egyénieskedés, kevés volt a győzelemre törő küzdeni akarás. Beszéltünk erről a játékosokkal, de úgy tűnt, sokan mégis a saját igazukról akartak meggyőzni. Jó lecke volt ez számunkra, de ma ez nem az a csapat volt, amelyik pályára szokott lépni. A szurkolók az utolsó pillanatig velünk voltak, sosem adták fel. Értük kell játszanunk, mert nélkülük ma ez az egy pont sem lett volna meg. Sokszor a mérkőzések előtt megpróbáltam elmagyarázni, ne öljük a játékunkat, ne az eredmény után fussunk, hanem előzzük meg a bajt. De vesztésre állunk mindig, ami után már csak az egyenlítés jöhet. A futball nem csak labdajáték, az annál sokkal több, sokkal összetettebb. Az előző szezon végén hat-hét veretlen mérkőzés után gyűjtöttünk kilenc pontot, de ez nem megoldás. Nekünk győzni kell, így gyűjteni a pontokat. Gratulálok a játékosok egy csoportjának, akik végig küzdöttek, remélem, hogy a többieknek jó lecke volt a mai.

(forrás: ujpestfc.hu)

Marco Rossi, Honvéd: – Az első félidőben egy remek taktikai csatát hozott. Fordulás után vezetést szereztünk, de ezután meg kellett volna rúgnunk a második találatot is, erre megvolt a lehetőségünk. A hajrá aztán már az Újpesté volt, komoly fölényben játszott ekkor a hazai csapat. Hidi Patrik azért maradt ki az utolsó pillanatban, mert az izomsérülése miatt nem mertük megkockáztatni a játékát. Ignjatovics pedig ezúttal azért maradt ki, mert a védelemben változtatni szerettem volna. A különböző ajánlások miatt a védelem összetételére is ügyelnünk ki, hiszen nálunk ott kap helyet egy húsz éven aluli fiatal, Bobál Dávid személyében, így ezúttal Lovrics mellett döntöttem a két külföldi bekkünk közül.

(forrás: csakfoci.hu)


Vasas – Videoton 2-1

Simon Antal, Vasas: – Lehet, hogy a nagy meleg miatt, de az első félidőben mindkét csapat tompán játszott. A hosszabbításban elkerülhető gólt kaptunk, de a második félidőben jól játszottunk. Sikerült egyenlítenünk, majd Remili remek góljával a vezetést is megszereztük. Rászolgáltunk a győzelemre, hiszen több helyzetünk is volt a góljainkon kívül. Az ellenfél által említett esetnél a játékvezető közel volt a szituációhoz, a Videoton játékosa ráadásul hosszan tolta meg a labdát, el kell fogadnunk a bíró ítéletét.

Bernard Casoni, Videoton: – Nehéz értékelni egy ilyen mérkőzést. Megszereztük a vezetést, amit sajnos nem tudtunk megtartani. A mérkőzés fordulópontja volt, amikor a második félidőben a Vasas kapusát nem állították ki. A játékvezető azért küldött el a kispadtól, mert az eset után nem voltam túl boldog és szóltam neki. Most is az volt a problémánk, ami az egész szezonban, nem tudunk gólt rúgni, így sajnos nehéz nyerni. Nem tudom, hogy a vezetőség miként gondolkodik velem kapcsolatban. Az biztos, hogy nem ilyen keretről volt szó korábban. Kevés játékosunk van, ezért nem tudtunk helytállni a BL-ben is és a bajnokságban is. Rudolf Gergely azért nem játszott, mert antibiotikumot szed, legyengült a szervezete, még nem egészséges.

(forrás: vasasfc.hu)


Diósgyőr – Debrecen 0-2

Bekő Balázs, DVTK: – Az első félidőben megszerezhettük volna a vezetést, stabilan álltunk a lábunkon. A Debrecen ebben a játékrészben visszazárkózott, lezárt a pályát mind szélességében, mind mélységében, ekkor sokat nem akartak próbálkozni. A második félidő elején gólt szereztek és innentől kezdve nyilvánvaló volt, hogy kontrákra fognak játszani. Nekünk ekkor már ki kellett jönnünk, így a Debrecen előtt nagyobb terület adódott és meg tudták szerezni a második góljukat. Az első félidő végén be tudtunk volna találni, akkor át fordulhatott volna minden. Négy vereség után vagyunk, rengeteg a sérültünk, két embert is emiatt kellett lecserélni a mai meccsen. A szurkolók reakciója nehezen érint, ne gondolja senki sem, hogy a sikertelenség élteti az embert, siker kellene ahhoz, hogy jól érezze magát ebben a futballközegben. El kell fogadni a kritikát és azon kell dolgozni, hogy mindez megforduljon.

Kondás Elemér, DVSC: – Ma egy célunk volt, hogy megnyerjük a mérkőzést, mert fontos volt számunkra a három pont. Az első félidőben stabilan játszottunk, nem engedtük a kapunk elé a Diósgyőrt. A szünetben azt kértem a csapattól, hogy helyezzük nyomás alá a DVTK-t és ennek köszönhetően két gólt szereztünk. Az egész meccs során fegyelmezetten játszottunk, ezért úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk.

(forrás: boon.hu)

Olvasói sztorik