NB I

A Videoton nem engedi be a fradistákat a hazai szektorba

A biztonsági szempontokat szem előtt tartva a klub nem járul hozzá, hogy az FTC szurkolói csoportjának tagjai a Sóstói Stadion hazai szurkolóinak fenntartott szektorokban foglaljanak helyet.

A Videoton tulajdonosa, Garancsi István az alábbiakban reagált a kialakult helyzetre

„RBD-sek, miért teszitek ezt? Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb indokot találtok arra, hogy a szurkolás helyett valamilyen akciót, ügyet, demonstrációt hozzatok elő, amivel újabb felesleges költségekkel, feladatokkal terhelitek a klubot, a megszokottnál sokkal nagyobb létszámú biztonsági személyzetre, rendőri biztosításra lesz szükség, kellemetlenséget okoztok azoknak, akik a szabályokat betartva szeretnének kijönni a stadionba és buzdítani a csapatot. Klubtulajdonosként és MLSZ elnökségi tagként is végig azon dolgoztam, hogy megoldódjon a klubkártya körül kialakult helyzet, megtörtént a felfüggesztés, a Sóstói Stadionban soha nem is lett bevezetve a rendszer, számtalanszor próbáltunk egyeztetni veletek arról, hogy normális együttműködés alakulhasson ki. Vajon mi lesz a következő akció, amire fel kell készülnünk, amellett, hogy ezúttal is elnézést kérünk a Vidi szurkolóknak a szabályokat betartó döntő többségétől, akiket a kialakult helyzet miatt további szigorításokkal kell terhelnünk?”

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldal két napja tette közzé, hogy a szombat esti Videoton–Ferencváros mérkőzésen mindkét szurkolótábor közösen kívánja felhívni a figyelmet a Fradinál és az egész hazai labdarúgásban kialakult abszurd lelátói helyzetre, ezért együtt, egy szektorból szurkolnak majd. Később kiderült, hogy letiltották azokat a vendégjegyeket, amelyeket a Videoton honlapján keresztül vásároltak a fradisták.

Az üggyel kapcsolatban csütörtökön részletes közlemény jelent meg a Videoton honlapján, amit változtatás nélkül közlünk.

A Videoton FC közleménye a szervezett szurkolói csoportok tervezett demonstrációjával kapcsolatban

A Videoton FC több forrásból is arról értesült, hogy az FTC és a Videoton FC szervezett szurkolói csoportjai közös felhívást adtak ki, mely szerint a szombaton este 20.30-kor megrendezésre kerülő Videoton FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a hazai és a vendégszurkolók ugyanabban a szektorban kívánják buzdítani saját csapatukat, azzal a szándékkal, hogy felhívják a figyelmet a Ferencvárosnál és az egész hazai labdarúgásban kialakult lelátói helyzetre.

Klubunk egyeztetést folytatott a demonstráció egyik szervezőjével, a Red Blue Devils szurkolói csoporttal, felkérve annak vezetőit, hogy biztonsági okokból tekintsenek el a Sóstói Stadionba tervezett, elsősorban a Ferencvárosi TC belügyeivel kapcsolatos akciótól, hiszen a Videoton FC nem támogathatja a hatályos szabályozások szándékos megszegését. Klubunk nem engedhet semmilyen tevékenységet a Sóstói Stadion lelátóin, amely az előírásokat szem előtt tartó szurkolók biztonságát veszélyeztetheti. Sem a törvényi előírások, sem a Sóstói Stadion biztonsági rendszabályai nem teszik lehetővé, hogy a hazai- és a vendégcsapat szurkolói azonos szektorba léphessenek be.

A Videoton FC vezetősége rendkívül sajnálatosnak tartja a fehérvári ultrák szerepvállalását a tervezett akcióban, hiszen a Videoton FC, az első osztályban szereplő klubok közül egyedüliként, az elmúlt években sem tette kötelezővé a klubkártya használatát a hazai mérkőzésekre.

A fent nevezett szurkolói csoport tervezett aktivitása olyan lépések megtételére kényszeríti klubunkat, amelyek a szurkolók legnagyobb részének sajnálatos módon fölösleges kellemetlenségeket okoznak, de a biztonsági szabályok betartása továbbra is elsődleges szempont a mérkőzés felelősségteljes szervezésénél. Az online jegyvásárlás lehetőségét ezért klubunk erre a mérkőzésre felfüggesztette.

A Videoton FC továbbra is arra kéri a közleményt kiadó szervezőket, a Red Blue Devils és a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül szurkolói csoportokat, hogy vonják vissza a felhívásukat, és ne folytassák az akció további szervezését. Egyúttal kérjük a Ferencváros szurkolóit, hogy ne vásároljanak jegyet a hazai szektorokba! Amennyiben más klub szurkolója a hazai szektorba vált jegyet, azzal megsérti a pályarendszabályt, a biztonsági szolgálat pedig megtagadhatja számára a belépést, valamint mérkőzés közben kivezetheti a szektorból.

A Videoton FC egyben határozottan cáfolja, hogy bármilyen formában kezdeményezte vagy támogatta volna a Red Blue Devils szurkolói csoport Facebook oldalának törlését, kijelentve, hogy tudomása sem volt semmilyen ilyen irányú kezdeményezésről.

Videoton FC

Olvasói sztorik