NB I

Telkiben készül az olaszokra az U21-es válogatott

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt álló korosztályos együttes augusztus 12-én Itália legjobbjait fogadja Telkiben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ősszel kezdődő U21-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban az 1994. január 1. után született labdarúgók szerepelhetnek, így a nyáron az új-zélandi U20-as világbajnokságon résztvevő együttes tagjai mellett az egy évvel idősebb futballisták is a magyar válogatott tagjai lehetnek. A szerdáig tartó edzőtáborozásra a szakmai stáb 22 labdarúgót hívott meg, köztük több 1996-os születésűt is. Az összetartás egyben felkészülés is lesz a jövő szerdai, olaszok elleni barátságos mérkőzésre.

– Ez az edzőtáborozás az utolsó tesztünk lesz a két hét múlva sorra kerülő, olaszok elleni mérkőzés előtt. Külön örülök, hogy a klubok pozitívan álltak hozzá az edzőtáborozáshoz, és sikerült megszerveznünk az összetartást ezzel a huszonkét játékossal. Néhány futballistára most nem számíthatunk, ezért a világbajnokságon szereplő U20-as válogatottból beválogattunk néhány fiatalabb játékost is. Fontosnak tartom, hogy többen itt vannak az együttesben az U20-as csapatból, mert ők már jól ismerik, mit várunk tőlük a válogatottban, és segíthetnek a többieknek abban, hogy mielőbb elsajátítsák a kért taktikai elemeket – mondta az MLSZ honlapján Bernd Storck sportigazgató az összetartás előtt.

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Gergely (Vasas), Banai Dávid (Újpest FC), Székely György (Paksi FC)

Védők: Eperjesi Gábor (Diósgyőr), Botka Endre (Bp. Honvéd), Patkós Imre Richárd (Újbuda), Lenzsér Bence (Paksi FC), Karacs Dániel (Újbuda), Kecskés Ákos (Atalanta, olasz), Hangya Szilveszter (Vasas), Koronczai Benjámin (Dorog)

Középpályások: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Kocsis Gergő (Videoton), Vida Máté (Vasas), Nagy Ádám (Ferencváros), Lőrinczy Attila (Bp. Honvéd)

Támadók: Novothny Soma (Napoli, olasz), Tamás Krisztián (klub nélküli, Prosser Dániel (Bp. Honvéd), Osváth Attila (Vasas), Mervó Bence (klub nélküli), Szenes Bence (Soroksár)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik