NB I

Börtönnel játszanak az MTK-nál?

Illegális szerencsejáték-oldal hirdetése volt látható a Vojvodina elleni Európa Liga-meccsen.

Nincs vizsgálat

Ilyen ügyekben a NAV Szerencsejáték-felügyelete hivatott az eljárás lefolytatására, amelyet elindíthat saját hatáskörből (például miután a sajtóból értesült a törvényszegésről), vagy polgári bejelentés alapján. A Bors úgy tudja, a cikkben szereplő szabálytalanságok kapcsán nincs folyamatban lévő vizsgálat.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Július 1-jétől börtönbüntetés jár tiltott szerencsejáték reklámozásáért, ám továbbra is fel-feltűnik az illegális oldalak hirdetése. Például az MTK meccsén az Unibeté. A kék-fehérek július 2-án fogadták a Vojvodinát Európa Liga-selejtezőn, és a pályát szegélyező mátrix reklámtáblákon ott virított az oldal logója – írja a Bors.

Mivel az anyaegyesület elnöke Deutsch Tamás fideszes politikus, a fociszekciót pedig fivére, Deutsch Péter vezeti, a lap munkatársai szerették volna megtudni, tisztában voltak-e az év közben megejtett törvénymódosítással? Deutschék, Domonyai László klub- és Fazekas Péter jogi igazgató a börtönt reszkírozza? – tette fel a kérdést a lap, amelyre az MTK sajtóosztálya válaszolt.

„Ismerjük a hatályos törvényeket, betartjuk azokat.” Ha ismerik, szánt szándékkal szegtek törvényt? – vetette volna fel a Bors, ám részletesebb válaszokat üzleti titokra hivatkozva nem kaptak.

Az Unibettől is megkérdezték: nem félnek-e a törvény szigorától, pláne, hogy a Viasaton mindmáig látható a cég reklámja. Kitérő választ adtak: ma semelyik, jogkövetően eljárni kívánó EU-s online szerencsejáték-szolgáltató nem kaphat magyarországi működési engedélyt.

Röhejesnek tartják, hogy az elmúlt 10 hónapban 4-szer változott a törvény, amely hiába próbálja gátolni az online cégeket, ráadásul a tőzsdén bejegyzett részvénytársaságok elleni fellépés rossz minden szereplőnek: a játékosok kiszolgáltatottak, nincs adóbevétele az államnak, a sportszervezetek, médiu­mok komoly hirdetési bevételektől esnek el.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a minap állapodott meg a Bet-at-home nevű, Németországban legálisan működő céggel: három év alatt 18 millió eurót (5,5 milliárd Ft) fizet a berlinieknek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik