NB I

A Juventustól igazolt csatárt a Videoton

Ahogy már megírtuk: a 19 éves Alhassane Soumah egy évre érkezett kölcsönbe az olasz sztárcsapattól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Korábban már kétszer is írtunk róla (ittés itt), hogy Alhassane Soumah a Videoton csapatába szerződik. Az átigazolás tényét szerda délután jelentette be a székesfehérvári klub.

A játékos 1996-ban született Guinea fővárosában, Conakryban. Az olasz Santarcangelo Berretti ificsapatában figyelt fel a tehetségére a Juventus, és ajánlott neki szerződést 2013 nyarán. Az akkor 17 éves Soumah a Juve Primavera csapatába került. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában 2013 őszén hat mérkőzésen négy gólt szerzett, míg a legutóbbi idényben négy találkozón egyszer volt eredményes a sorozatban. Az előző félévet a Cesena Primaveraban töltötte kölcsönben.

– Nemrég érkeztem Magyarországra, így túlságosan mély ismereteim még nincsenek, de azzal természetesen tisztában vagyok, hogy a Vidi az ország egyik legjobb klubja, és hogy az előző szezonban bajnok címet szerzett. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában már volt alkalmam szerepelni, és szeretnék mielőbb a valódi BL-ben is bemutatkozni. Remek helyre kerültem, ahol minden adott a további fejlődésemhez immár felnőtt szinten. Remélem, hogy megkapom a lehetőséget a bizonyításra és élni is tudok majd vele – nyilatkozta Soumah avidi.hu oldalon.

– A Juventus elöljárói elsősorban azért adták nekünk kölcsön a 19 éves csatárt, mert bíznak benne, hogy Bernard Casoninál jó kezekben lesz, és fejlődni fog. Két szezonban is szerepelt a fiatalok számára kiírt Bajnokok Ligájában, és ott remek teljesítményt nyújtott. Egy évre kaptuk kölcsön, itt bebizonyíthatja, hogy nem csak a fiatalok, hanem a felnőttek között is megállja a helyét. Olyan futballkultúrával rendelkező országból próbáltunk erősíteni, ahol nagy hagyományai vannak az utánpótlásképzésnek és a felnőtt labdarúgásnak is. Szeretném, ha a lendületével új színt hozna a játékunkba – mondta Burcsa Győző klubigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik