NB I

Youla mesterhármasával nyert a Honvéd

A kispestiek 3-0-ra győztek a szlovák OFK Dunajská Luzna elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – OFK Dunajská Luzná (szlovák) 3-0 (3-0)
Bozsik-stadion, 200 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Honvéd: Kemenes – Botka (Erdős, 65.), Lovrics (Szilágyi, a szünetben), Bobál D. (Ignjatovics, a szünetben), Baráth (Vernes, 65.) – Nagy G. (Gazdag, a szünetben), Hidi (Csábi, 61.), Kamber (Göblyös, 61.) – Vécsei (Erdélyi, 56.), Youla (Daud, 56.), Prosser (Holender, a szünetben). Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Youla (16., 21., 40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Visszatért a nagy meleg, igaz, nem olyan erővel tűzött a nap Kispesten, mint a múlt héten. A bajnoki főpróbára kilátogató kétszáz néző jó mérkőzést és egy mesterhármast látott a szlovák OFK Dunajská Luzna ellen.

A 16. percben Youla 17 méterről átemelte a kapujából kimozduló Brauneis felett a labdát (1-0). Öt perc múlva újra a guineai támadó volt eredményes, Botka beadását 12 méterről a kapuba belsőzte (2-0). A negyvenedik percben Hidi Patrik adott be remekül, Youla ezúttal fejjel vette be a vendégek kapuját (3-0).

A szünetben négy helyen cserélt Marco Rossi vezetőedző, többek között a marosvásárhelyi születésű Szilágyi Lóránd is beállt. A 29 éves balhátvéd legutóbb a román első osztályú Gaz Metan Medias csapatában játszott.

A második félidőben – ahogy az első 45 percben is – a Bp. Honvéd birtokolta többet a labdát, és helyenként nyomasztó fölényben játszott. A vendégek két alkalommal veszélyeztettek, egyszer Kemenes mutatott be bravúrt, másodszor a kapufa mentett. Annál több helyzet adódott a kispestiek előtt, de azok sorra kimaradtak, így újabb gól nem született.

Marco Rossi az 56. perctől folyamatosan cserélt. Ezzel a mérkőzéssel lezárult a felkészülés, jövő szombaton este már bajnoki pontokért lép pályára a Bozsik-stadionban a csapat a bajnok Videoton ellen – írja a Bp. Honvéd honlapja.

Olvasói sztorik