NB I

Vereséggel zárta a felkészülést a Haladás

A szombathelyiek hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a másodosztályú Mezőkövesd ellen.
Felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd-Zsóry 1-2 (1-1)
Szombathely, 250 néző
Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – T. Wils, Iszlai – Gosztonyi, Batarelo (Popin, 68.), Halmosi – Martínez. Edző: Mészöly Géza
Mezőkövesd 1. félidő: Dombó – Hegedűs Cs., Nánási, Szeles, Polényi – Takács P., Hegedűs D., Rácz F., Molnár G. – Máté, Tóth L. 2. félidő: Ribánszki – Hegedűs Cs., Ízing, Fótyik, Dallos – Tajthy, Tóth M., Heffler N., Csirmaz – Baracskai, Harsányi. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Bosnjak (18.), illetve Máté (5.), Tajthy (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályú Mezőkövesd ellen játszott felkészülési mérkőzést a Haladás.

Az első negyedóra egyértelműen a vendégekről szólt, ekkor a szombathelyiek pontatlanul passzoltak, és semmit nem tudtak megvalósítani abból, amit focinak hívnak… Az ötödik percben egy védők közé belőtt labdát vett át jól Máté János, belépett a tizenhatoson belülre, és hiába mozdult ki Király Gábor, 13 méterről a csatár a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). Tizenöt perc után tért magához a Haladás, és a 18. percben jött is az egyenlítés: Gosztonyi oldalszabadrúgására Bosnjak érkezett jó ütemben, és Dombót megelőzve hat méterről a kapu bal felébe bólintott (1-1). Ezek után már mezőnyfölényben játszottak a szombathelyiek, lehetőségek adódtak is a hazaiak előtt, újabb gól azonban az első félidőben nem született.

A második félidőben abszolút mezőnyfölényben játszott a Haladás, a 65. percig sok helyzetet alakított ki, ezek többségénél Batarelo érkezett, de kimaradtak a lehetőségek. A nyolcvanadik percben egy oldalszabadrúgás után a zöld-fehérek kifejelték a labdát, Tajthy Tamás pedig 18 méterről óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba (1-2). Ezek után már nem volt lehetőségük a vasiaknak az egyenlítésre.

A főpróba tehát nem sikerült, meglátjuk, hogyan alakul jövő hétvégén a premier, hiszen vasárnap a Ferencvárost fogadják a szombathelyiek – tudósított a haladasfc.hu.

Olvasói sztorik