NB I

Győzelem a diósgyőri premieren

Utolsó edzőmeccsén a DVTK 2-1-re győzött a szatmárnémeti Olimpia ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Olimpia Satu Mare (román) 2-1 (1-0)
Diósgyőr, játékvezető: Nagy R.
DVTK: Antal B. – Eperjesi (Németh M., 56.), Lipták, Kovács G., Huszics – Egerszegi (Halmai, 70.) – Nikházi, Koman (Bognár I., 58.), Boros (Kitl, a szünetben), Bacsa (Barczi, a szünetben) – Grumics (Takács T., 42.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Grumics (6.), Lipták (48.), illetve Cadar (59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnoki rajt előtt utolsó felkészülési mérkőzését a szatmárnémeti Olimpia ellen játszotta a DVTK szombat este. Georges Griffiths és Kim Ho-Jung sérülés, Drazen Okuka pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára a diósgyőrieknél.

A hatodik percben máris megszerezték a vezetést a hazaiak: Lipták Zoltán adott hatalmas lőtt passzt a saját térfélről a tizenhatos előterében kilépő Grumicsnak, aki lekezelte a labdát, majd 15 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-0). Négy perccel később újabb diósgyőri gólhelyzet következett: Koman tette jobbról középre a labdát a vendégek térfelének közepén, a lesen álló Grumics elengedte a hátulról érkező Bacsának, aki ziccerben a kapusba lőtt. A kipattanót Grumics egyből kapura ívelte, azonban a fölpattanó labdát Baican kézzel mentette.

A hazaiak percei után a románok beadásai következtek, de a DVTK védelme nagyon magabiztosnak tűnt. A 35. perc Antal Botond két bravúrt is bemutatott: Markus előbb csukafejessel, majd a levegőből félig ollózva lábbal próbálkozott, de két nagy vetődéssel sikerült hárítania a Diósgyőr kapusának. A 41. percben Bacsa, Koman, Nikházi, Egerszegi volt a labda útja a tizenhatoson belül, de utóbbi fél méterrel a kapu fölé lőtt.

A szünet után a tizenhatos sarkától a frissen beállt Faur lőtt élesen a kapu fölé. A 48. percben Barczi szöglete után elsőre még kijött a tömegből a labda, másodszor azonban az előrehúzódó Lipták 16 méterről jobbról kilőtte a kapu hosszú oldalát (2-0). Az 54. percben Barczi szabadrúgását Nikházi a keresztlécre csúsztatta.

Az 59. percben Gabriel Cadar némileg váratlanul lövésre szánta el magát 18 méterről, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (2-1). Ezután Nikházi, majd Takács Tamás, a 67. percben pedig Barczi Dávid lőtt a kapu mellé. A hetvenedik percben Bognár István leheletfinom cselét csodálhatta meg a közönség, majd a tizenhatos sarkáról lőtt a keresztléc fölé lőtt. A 77. percben Antal Botondnak is volt védeni valója, de több gól már nem született – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!