NB I

Simán nyert Ausztriában a Haladás

A szombathelyiek 3-0-ra legyőzték az SV Oberwart csapatát; a próbajátékon szereplő Popin is betalált.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
SV Oberwart (osztrák) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-3 (0-2)
Oberwart, Ausztria
Haladás: Gyurján M. – Schimmer, Jancsó, Devecseri, Jánvári – Németh M., Nagy P. – Gaál, Török (Rácz, 60.), Medgyes – Popin (Grabant, a szünetben). Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Devecseri (38.), Popin (41.), Medgyes (58.)
Kiállítva: Nagy P. (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az osztrák SV Oberwart otthonában játszott felkészülési mérkőzést.

A tizedik percben veszélyeztetett először a Haladás: Németh Márió 17 méteres szabadrúgása alig ment a kapu mellé. Egy perc múlva Medgyes húzott befelé a bal oldalról, és jobbal nagy lövést eresztett meg, de védeni tudott a hazai kapus. A 36. percben Török jó beadását Popin fejelte a kapuba, de lest jelzett az asszisztens. Két perc múlva viszont megvolt a vezetés: Németh Márió bal oldali szabadrúgását Devecseri a hosszún egy lépésről tessékelte a hálóba (0-1). A 44. percben Medgyes „találta meg” Popin fejét, aki hat méterről bólintott a hálóba (0-2). Egy perccel később Popin játszotta meg remekül egy visszafejelt labdával Medgyest, ám ő öt méterről nem találta el a kaput.

A fordulás után alig telt el tíz perc, amikor a hazaiak edzője, Preisinger Sándor reklamálás miatt piros lapot kapott, majd három perc múlva már három volt közte. A középpályáról hazaadott labdát alig tudtak megszelídíteni a hazai kapus, Medgyes megtámadta, elvette tőle, és 25 méterről a kapuba gurított (0-3). Ezt leszámítva átok ült Medgyesen, mert a 75. és a 79. percben is nagy labdát kapott, de ziccerben hibázott. A 85. percben megfogyatkozott a Haladás: Nagy Patrik kapta meg második sárga lapját, így az utolsó öt percet tíz emberrel játszották le a vendégek. Medgyes és Németh Márió volt aktív, és az első félidőben kiderült, hogy Popin nagyon jó százalékban használja ki a helyzeteit, amennyiben az ő fejét „eltalálja” egy-egy beadás, akkor az az esetek nagy részében góllal kecsegtet – tudósított a haladasfc.hu.

Olvasói sztorik