NB I

Kizárhatják a Fradit az Európa Ligából

A zöld-fehérek közleményt adtak ki, és bíznak benne, hogy kérésük meghallgatásra talál.
A Ferencváros és a holland másodosztályú Go Ahead Eagles zárt kapus visszavágója csütörtökön 20.30-kor kezdődik az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A meccset a Duna TV élőben közvetíti. Az első mérkőzés 1-1-re végződött.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC felhívása a ferencvárosi szurkolókhoz:

Tisztelt szurkolóink!

A Ferencvárosi Torna Club és a labdarúgócsapat kéréssel fordul minden jóérzésű, az FTC sikereiért szorító szurkolójához. Arra kérünk minden igaz Fradistát, hogy a július 9-én, csütörtökön este sorra kerülő Európa Liga-visszavágó mérkőzés időpontjában, az azt megelőző és követő órákban a stadiontól számított 250 méteres körön belül semmilyen aktivitást ne mutasson.

Az FTC tisztában van azzal, hogy legtöbb szurkolójának szeme előtt a segíteni akarás, a zárt kapus mérkőzés ellenére a behallatszó buzdítás szándéka lebeg, azonban el kell fogadnunk, hogy az UEFA akkor is szankcionálhat, ha a lelátók üresek, de a stadion környezetében a mérkőzés előtt, alatt vagy után bármilyen, akár a legkisebb rendbontás is történik.

Amennyiben pedig az európai szövetség újra rasszista, kirekesztő, politikai vagy más népeket, nemzeteket, felekezeteket sértő megnyilvánulásokat, náci vagy ahhoz hasonló karlendítést tapasztal, akkor a következő büntetési tétel minimum két zárt kapus mérkőzés, és akár több százezer eurós bírság, illetőleg a mérkőzés végeredménye holland ellenfelünk javára történő megállapítása, de a büntetés lehet az Európa Ligából történő kizárás is.

A felelősségünk közös és hatalmas, ezért tisztelettel, nyomatékosan, még egyszer arra kérünk minden Fradistát, hogy legyen tekintettel a klub és a csapat kérésére, és a 116 éves klub érdekében kerülje a szigorú UEFA-előírások megsértését.

Hajrá, Fradi!

FTC”

Olvasói sztorik