NB I

53 méteres gól is volt a Hali–Zete meccsen

A másodosztályú zalaegerszegiek 3-1-re győztek a szombathelyiek otthonában.
Felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Zalaegerszegi TE FC 1-3 (0-0)
Szombathely, 400 néző. Játékvezető: Király K.
Haladás. 1. félidő: Király G. – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Iszlai, T. Wils – Gosztonyi, Radó, Martínez – Török. 2. félidő: Gyürü – Schimmer, Czingráber, Devecseri, Jánvári – Batarelo, Nagy P. – Gaál, Németh M., Tihanyi (Medgyes, 86.) – Popin. Edző: Mészöly Géza
ZTE: Kovács D. (Szappanos, a szünetben) – Simonfalvi (Pajor, 87.), Króner (Tóth B., 87.), Fodor, Bedi (Bíró, 86.) – Nagy T. (Horváth P., 82.), Szakály A. (Murai, 66.) – Koller (Szöllősi, 54.), Babati (Szegleti, 57.), Városi (Horváth R., a szünetben) – Daru (Bailo, a szünetben). Edző: Csank János
Gólszerzők: Popin (78.), illetve Szegleti (58.), Horváth R. (60.), Szöllősi (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Haladás az ősi rivális, jelenleg másodosztályú Zalaegerszeggel játszott felkészülési mérkőzést kedden délután, a Rohonci úti stadionban.

A negyedik percben veszélyeztettek először a hazaiak, amikor Gosztonyi András szögletét S. Wils fejelte nem sokkal mellé. Kisvártatva jött a válasz, de Babati tekerését biztosan fogta Király Gábor. A 19. percben ismét a válogatott kapusnak volt dolga: Daru 13 méteres fejesét hárította. A hazaiaknál volt többet a labda, de az utolsó passzokba hiba csúszott, a beadások pedig (Bosnjak járt ebben az élen) elakadtak az első vagy a második Zete-védőben.

A 39. percben Jagodics Márk állt be Babati Benjámin elé, kigurult a labda az alapvonalon, a játékvezető pedig sokak megrökönyödésére a büntetőpontra mutatott. A sértett végezte el a tizenegyest, de a bal sarokba tartó labdát Király kiütötte. Ez volt a negyedik kapura tartó egerszegi kísérlet, míg a vasiaknak egy sem volt.

A fordulás után sort cserélt a Haladás. Az 51. perc hozta meg az első nagy hazai helyzetet: Schimmer adott be az alapvonalról, Tihanyi jól fejelte meg a labdát, de Szappanos a levegőben úszva szögletre tisztázott. Az 58. percben megszerezte a vezetést a ZTE: Horváth Roland elől Czingráber éppen középre fejelte le a labdát, Szegleti pedig 21 méterről kilőtte a jobb alsót (0-1).

Másfél perc múlva Németh Márió a hosszú sarokra rúgta a szögletet, ezt összeszedték a vendégek, majd egy passz után Horváth Roland 14 méterről a jobb felsőbe lőtt (0-2). A 69. percben Németh Márió remek ütemű átadása Tihanyit találta meg, aki a kapus és a hosszú sarok mellett is elgurította a labdát. A 78. percben ismét Németh talált remekül, ezúttal Popin elé, aki 11 méterről a bal alsóba lőtt (1-2).

A középkezdést Szöllősinek gurították le, aki 53 méterről emelt Gyürü kapujába (1-3). A kapus a tizenegyesponton állt, onnan futott vissza, de nem érte el.

Nem megy a Haladásnak a felkészülés során: 1-3, 0-7, 0-0, 0-1 és 1-3 az eredménysor, azaz van még min csiszolnia Mészöly Gézának. A Puskás Akadémia a múlt héten egy hatost gurított az egerszegieknek… – tudósított a haladasfc.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik