NB I

Újra hallgat Komanra a labda

A válogatott középpályást meglepte, hogy őt választották a Diósgyőr csapatkapitányának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hét elején már beszámoltunk róla, hogy a DVTK-nál új csapatkapitányt választottak. A karszalagot nem más kapta, mint a 36-szoros válogatott Koman Vladimir. Bekő Balázs vezetőedző döntése azért lehet meglepő, mert a 26 éves játékos csupán fél éve igazolt Diósgyőrbe. A Rangadó.hu stábja meglátogatta a miskolciakat a büki edzőtáborban, Koman a csütörtöki bokszedzés után válaszolt kérdéseinkre.

– Újdonság számunkra a boksz, de nagyon jó volt, a mostani volt a harmadik ilyen jellegű tréning. A srácokkal élvezzük a dolgot, és szerintem jót is fog tenni – kezdte Koman Vladimir.

– Milyen az eddig a felkészülés? Mennyire fáradt a csapat?
– Érezhető a fáradtság, az Admira Wacker elleni edzőmeccs első félidejében teljesen kikészültünk, viszont a második játékrész sokkal jobb volt. Úgy érzem, volt egy holtpont, amin át kellett esnünk. A szerdai mérkőzésen nem játszottam, de a többiek ugyanolyan fáradtságot éreztek, mint mi az Admira ellen. Most ketté van szedve a csapat, és felváltva lépünk pályára. Egyelőre a felkészülés közepénél tartunk, úgyhogy van még két hét arra, hogy frissüljünk és jó erőben legyünk. Úgy érzem, van még mit javulnunk erőnlétileg.

– Mit tapasztalt az edzőmérkőzéseken, taktikai szempontból alakul már a csapat játéka?
– Láthatóan alakul, jók a kombinációk, és merünk játszani. Ha megfelelően frissek leszünk, akkor úgy gondolom, meg tudjuk majd mutatni a tudásunkat az NB I-ben is.

– Milyen formában és erőben érzi magát? A tavasszal azért hosszú kihagyás után tért vissza…
– Mondhatom, hogy majdnem teljesen utolértem magam. Egyre jobb erőben vagyok, és most már a labda is hallgat rám. A nyári felkészülésre is egy hét lemaradással érkeztem, a kislányom születése miatt kaptam egy plusz hetet, de beértem a srácokat. Jó erőben érzem magam, de nyilván még frissülni kell azért.

– Milyen a munka Bekő Balázzsal? Hozott újdonságokat magával az új vezetőedző?
– A bokszedzés mindenképp újítás, de a felkészülés során nem tudok sok olyan dolgot mondani, ami eltérő lenne. Az alapozás mindig a futásokról és az erő megszerzéséről szó. Ettől függetlenül jó hangulatú edzések vannak, amelyeket mindenki élvez, és jól összehozza a brigádot. Ha megfelelően összekovácsolódik a társaság, akkor az egy plusz erőt jelent majd a pályán is.

– Mit szólt ahhoz, hogy megkapta a csapatkapitányi karszalagot?
– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hiszen még csak fél éve vagyok itt. Remélem, a megfelelő irányba tudom terelni a csapatot, és nagyon büszke vagyok arra, hogy megválasztottak a DVTK csapatkapitányának. Meglepett, hogy rám esett a választás, igazából még a jelölésre sem számítottam.

– Nehezebb dolguk lesz amiatt, hogy kevesebb csapat indul a bajnokságban?
– Ezáltal szerintem erősebb lesz a bajnokság, és gyakrabban játszunk majd jó meccseket. Az MLSZ-szabályokkal a fiatalok számára is nagy lehetőségek nyíltak. Valami elindult most, meglátjuk, hogy az első évben ez hogyan fog összejönni, aztán majd levonjuk a következtetéseket. Én jó bajnokságra számítok.

– Milyen helyezéssel lenne elégedett a szezon végén?
– Minél előrébb szeretnénk végezni. Az első három hely valamelyikének megszerzése nagyon nagy eredmény lenne. Ha jól menne a játék mindenkinek, és minél több pozitív inger érné a csapatot, akkor meg lennék elégedve, és örülnék.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik