Győzelemmel hangolt a Videoton

A magyar bajnok az ukrán Zorja Luhanszk csapatát verte 2-1-re az utolsó ausztriai edzőmeccsén.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FK Zorja Luhanszk
(ukrán) – Videoton FC 1-2
(1-1)
Radenci, Szlovénia
Videoton: Danilovics – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Maréval (Fejes, a szünetben) – Simon – Gyurcsó, Pátkai, Trebotic, Oliveira – Ivanovszki (Feczesin, a szünetben). A 61. perctől: Danilovics – Heffler, Lang, Luijckx, Fejes A. – Sejben, Pátkai, Koltai, Kovács I. – Feczesin, Havasi Edző: Bernard Casoni
Gólszerzők: Opanasenko (31.) illetve Ivanovszki (33.), Kovács I. (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A vasárnapi Szuperkupa-mérkőzés előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Videoton a szlovén-osztrák határ közelében, az ellenfél az ukrán negyedik helyezett FK Zorja Luhanszk volt.

A rekkenő hőségben az ukrán csapat kezdett aktívabban, de az első helyzet a Videoton előtt adódott: a tizedik percben Maréval tekert balról középre, Gyurcsó öt méterről nagy erővel alig fejelt kapu fölé. A félidő derekán Ivanovszki kapott remek labdát, amit nagyon szépen vett le, majd kissé éles szögből kapura lőtt, az ukránok horvát kapusa lábbal nagyot védett – tudósított a vidi.hu.

A 31. percben szinte a semmiből szerezte meg a vezetést az ukrán gárda: Budkivszkij iramodott meg a jobb szélen egy labdával, a tizenhatoson belül kapura lőtt, Danilovics nagyot védett, a kipattanót azonban Opanasenko az üres kapuba lőtte néhány méterről (1-0).

Mindössze kettő percet kellett várni az egyenlítő találatra, ugyanis egy nagyon szép akció végén Oliveira és Ivanovszki játszottak össze, végül macedón válogatott támadó fejezte be góllal az akciót (1-1).

Remekül kezdte a második félidőt a székesfehérvári gárda, egy támadás végén Szolnoki tökéletesen adott a bal szélről kapu elé, Pátkai hat méterről kapura fejelt, az ukránok kapusa azonban óriási bravúrral kotorta ki a léc alól a labdát. A 72. percben aztán átvette a vezetést a Videoton: Sejbentől indult az akció, majd a túloldalon Kovács István volt a végállomás. A válogatott középpályás miután átvette a labdát, felnézett, és nyolc méterről, a bal szélről, hatalmas erővel lőtte ki a bal felső sarkot (1-2).

Tíz perccel később nagy ukrán helyzet maradt ki: az egyik támadó jól lépett ki a bal szélen, majd közelről kapura lőtt, a labda pedig egy fehérvári védő lábáról úgy pattant szögletre, hogy a játékszer nem sokkal ment el a kapu mellett. A mérkőzés hajrájában ismét szerencséje volt a Vidinek, az egyik ukrán támadó addig forgolódott a tizenhatoson belül, míg kapura nem lőtt, a játékszer pedig a jobb kapufa mellett suhant el. Az eredmény ezt követően már nem változott, így a Videoton 2-1-re legyőzte az ukrán negyedik helyezett Zorja Luhanszk együttesét.

– Elégedett vagyok a csapattal, egy kemény edzőtábor végén is sikerült jó teljesítményt nyújtanunk. Ráadásul a mérkőzés nagy hőségben kezdődött, ami szintén nem könnyítette meg a játékosok dolgát – kezdte értékelését a klub honlapján Bernard Casoni, a Videoton vezetőedzője. – Az első negyvenöt percben sok támadást vezettünk, ellenfelünk azonban masszívan védekezett. A bekapott gólra jól reagáltunk, és sikerült gyorsan egyenlítenünk. A második félidő nagy részében kézben tartottuk a meccset, a cserék pedig jól szálltak be, jól vették fel a meccs ritmusát. Két szép gólt lőttünk, de ennél is fontosabb, hogy a Szuperkupa-döntő előtti utolsó meccsünket megnyertük. Csütörtöktől már otthon készülünk a vasárnap esti FTC elleni mérkőzésre.