NB I

Mancininek, Cantonának és Drogbának is erős volt az NB I

Eddig leégtek a sztárok rokonai a magyar élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Jól csengő nevet szerződtetett az Újpest: a klub három esztendőre leigazolta Kylian Hazard-t (19). A belga labdarúgó az angol élvonalban az Év játékosának választott Chelsea-szélső, Edennek (24), valamint a német első osztályban szereplő Mönchengladbach középpályásának, Thorgannak (22) az öccse.

– Kylian úgy érzi, elég érett már ahhoz, hogy kezébe vegye karrierje alakítását. Örömmel vettük, hogy a klub által képviselt értékekről és a stáb által felvázolt sportszakmai elképzelésekről a futballista ugyanúgy vélekedik – áll az Újpest FC közleményében.

Nem csak a belga az egyetlen, aki nevesebb rokon árnyékában élve érkezett a Megyeri útra. Korábban az angol Manchester United francia csatárnak, Éric Cantonának (49) az öccse is a klub színeiben lépett pályára. Joël Cantona (47) maradandót nem alkotott, 1993-ban 13 mérkőzés jutott neki, ezeken egy gólt szerzett, a Ferencváros elleni derbin pedig kiállították. Azóta mindkét Cantona színésznek állt – olvasható a Blikk összeállításában.

Az elefántcsontparti Chelsea-csatár, a Bajnokok Ligája-nyertes Didier Drogba (37) fivére eddig sem jutott el 2005-ben. Joël Drogbától (30) egyetlen próbajáték után köszönt el az Újpest.

Összesen 17 mérkőzésen kapott szerepet a Honvéd, illetve a Haladás mezében az olasz Andrea Mancini (22), aki híres édesapja, Roberto Mancini (50) kapcsolatai révén jutott lehetőséghez nálunk, ám a fiú nem volt eredményes.

– A mérkőzéseken derül ki, mennyire tehetségesek a rokonok. Ami a nevükből származó hasznot illeti, a Haladás például barátságos meccset tudott lekötni a Roberto Mancini által irányított olasz Interrel, de akár játékosmozgás is létrejöhet a klubok között – mondta Laczkó Mihály (52) FIFA-licences játékosügynök.

Olvasói sztorik