NB I

Király Gábor három gólt kapott

A szombathelyiek 3-1-es vereséget szenvedtek Birkfeldben, az osztrák Mattersburg ellen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
SV BauWelt Koch Mattersburg (osztrák) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (1-1)
Birkfeld, 350 néző. Játékvezető: Steindl (osztrák)
Haladás. 1. félidő: Király – Schimmer, Jagodics, Devecseri, Bosnjak – Iszlai, Nagy P. – Gaál, Németh, Halmosi – Radó. 2. félidő: Király – Zsirai, Czingárber, Jánvári, Dallos – Meggyes, Angyal – Martínez, Rácz, Grabant – Török. Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Templ (tizenegyesből, 37.), Fink (69., 73. – a másodikat tizenegyesből), illetve Halmosi (8.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az osztrák élvonalban újonc SV BauWelt Koch Mattersburg ellen játszotta nyári első felkészülési mérkőzését a Haladás.

Tizennyolc év után óriási élmény volt a Birkenstadionba kilátogató szombathelyi szurkolóknak, hogy Király Gábort láthatták kifutni a Haladás mezében, aki már az első félidőben magabiztosságot sugárzott az egész védelemnek.

A nyolcadik percben szerezte meg a vezetést a Haladás: Németh Márió keresztpasszát Halmosi kapta meg, aki a tizenegyesponttal egy magasságban, a balösszekötő helyéről óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba (0-1). A félidő felétől átvette a játék irányítását a Mattersburg, egy kavarodás után Bosnjak tudott menteni fejjel a gólvonalról, majd a 37. percben jött az egyenlítés: Gaál a tizenhatos vonalán szabálytalankodott az ellenféllel, a büntetőt pedig Templ jobbal a kapu bal felébe gurította (1-1).

A második félidőben egyértelművé vált a hazaiak fölénye, nem láttuk már azt a kiegyenlített játékot, mint az első játékrészben. Ők kevesebbet is cseréltek, de a felkészülésben is előrébb tartanak. Az 55. percben kapufáig jutottak, majd amikor úgy tűnt, túl van a nehezén a magyar csapat, a 69. percben megszerezték a vezetést: szombathelyi labdavesztés után Fink 13 méterről a hosszú sarokba lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba (2-1).

Négy perc múlva Zsirai ütközött egy osztrákkal a tizenhatosunkon belül, így egy könnyű síppal befújt tizenegyeshez jutott a Mattersburg, amit Fink váltott gólra. A második félidőben nem rúgott kapura a Haladás, és az egész meccsen szögletig sem jutott el, így a támadójátékon mindenképpen van javítanivaló… – tudósított a haladasfc.hu.

Értékelések

Király Gábor, a Haladás kapusa: – Jó élmény volt tizennyolc év után ismét Haladás-mezben pályára lépni, nekem mindig is szívügyem volt az anyaegyesületem. Ha csak egy barátságos mérkőzésen is, de örülök, hogy ismét itt lehettem.

Mészöly Géza, a Haladás edzője: – Ízelítőt kaptunk a pörgős, ütközős osztrák fociból. Nagyjából elégedett vagyok, igazából az lenne a jó értékmérő, ha két hét múlva is játszhatnánk a Mattersburggal, hiszen mi akkor leszünk majd hasonló formában.

Képgaléria hamarosan!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik