NB I

Vereséget szenvedett a Vasas

Az angyalföldiek az elmúlt két évben EL-főtáblás Apollon Limasszol csapatától kaptak ki 2-0-ra, Telkiben.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Vasas FC – Apollon Limasszol (ciprusi) 0-2 (0-1)
Telki
Vasas. 1. félidő: Hermány – Bori, Grúz, Debreceni, Hangya – Vass P., Gál M., Lázok – Ádám M., Novák Cs., Remili. 2. félidő: Póser – Preklet, Kis, Tamás L., Madarász – Görgényi, Takács K., Murka – Ferenczi I., Pataki, Bamba. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Do Rosario (15.), Luka (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Futballra teljesen ideális, napos időjárás, és kissé hűvös szél fogadta a Vasas csapatát Telkiben, ahol a hazánkban edzőtáborozó ciprusi Apollon Limasszol ellen játszott felkészülési mérkőzést. Az ellenfél az elmúlt két idényben ott volt az Európa Liga csoportkörében.

Agresszívan kezdtek a ciprusiak, már a saját térfelünkön letámadták a magyarokat, akik sokszor szépen járatták a labdát, teljesen kiegyenlített volt a küzdelem. Az első tíz percben nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki, de rendkívül kemény küzdelem folyt a mezőnyben. A 15. percben egy szabadrúgást követően Do Rosario a leshatáron kiugrott, majd megszerezte a vezetést a szigetországiaknak (0-1).

A középpályán továbbra is jól járatta a labdát a Vasas, de gólhelyzetig nem jutott. A 24. percben Remili szabadrúgása csak néhány centivel szállt a kapu fölé. A harmincadik percben a félpályánál elvesztették a labdát az angyalföldiek, ami Do Rosarióhoz került, ő látta, hogy Hermány kint áll, ráemelte, de a labda nem sokkal a kapu fölé szállt. Három perccel később Lázok János szabadrúgását követően Novák Csanád fejelt fölé.

Az első félidő sok helyzetet nem hozott, egy góllal a ciprusiak vezettek, a játék viszont teljes mértékben kiegyenlített volt.

A szünet után az Apollon birtokolta némileg többet a labdát, de továbbra is a mezőnyben folyt a küzdelem, egyik csapat sem tudott helyzeteket kialakítani. A Vasas indításai nem sikerültek, már harminc méterre a ciprusi kaputól eladták a labdákat a játékosok. A 71. percben azonban végre sikerült kialakítaniuk egy helyzet: Takács Krisztofer beadását Ferenczi István az oldalhálóba lőtte.

Három perccel később a ciprusiak közel kerültek az angyalföldi kapuhoz, egészen az öt és felesig passzolgattak, végül Póser megkaparintotta a labdát. A 78. percben Szteliosz lapos lövését védte szépen a magyar kapus, majd Silva életerős szabadrúgása a keresztlécen csattant. Két perccel a rendes játékidő vége előtt eldőlt a mérkőzés: Luka lövését Póser bevédte (0-2).

A kilencvenedik percben Silva szabadrúgását Póser gyönyörűen védte. A magyar csapat szempontjából kér a két kapott gólért, mert a mezőnyben teljesen kiegyenlítettnek tűnt a játék – tudósított a Vasas FC honlapja.

Olvasói sztorik