NB I

Fiatalok ellen nyert az Újpest

A lilák élvonalbeli keretének nem volt könnyű dolga az UTE U21-es csapata ellen.
Felkészülési mérkőzés
Újpest FC – UTE U21 2-1 (1-1)
Szusza-stadion, edzőpálya
Újpest FC: Balajcza – Nego, Heris, Gubacsi, Litauszki – Balogh B., Kubanek, Tóth, Bicanin – Szankovics, Szuljics. Cserék: Banai, Perovics, Nagy G., Windecker, Sztaniszavljevics, Kálnoki Kis, Stieber A. Edző: Nebojsa Vignjevics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az UTE U21-csapata ellen játszotta nyári első edzőmérkőzését az Újpest FC a Szusza-stadion edzőpályáján.

Mindkét fél nagy lendülettel kezdett, majd a fiatalok szereztek vezetést: egy távoli kísérletet hárított Balajcza, azonban a kipattanó labdából a következő lövést már nem tudta védeni (0-1). A folytatásban a felnőttek birtokolták többet a labdát, de nem tudták feltörni a rendkívül harcos ellenfél védelmét.

Egy hibát kihasználtak a felnőttek, ebből megszületett az egyenlítés (1-1), majd egy távoli lövés centikkel elkerülte az U21-es csapat kapuját. Kicsit harciasabbak lett az élvonalbeli csapat, a fiatalok térfelén zajlott a küzdelem. Egymás után két szöglet következett, amelyeket hatástalanítottak a fiatal védők.

A második félidő első támadásából Nagy Gábor rögtön gólt szerzett (2-1). A felnőtt játékosok folyamatosan veszélyes helyzeteket teremtettek a másik kapu előtt, később némileg taktikusabban próbáltak játszani, és a félpályáról indított akciókkal akarták áttörni a masszív U21-es védelmet. Egy ígéretesen beívelt szöglet mindenki feje felett elszállt, és a többit is semlegesítették a fiatalok, úgyhogy maradt a 2-1 – tudósított az ujpestfc.hu.

A győztes gólt szerző Nagy Gábor a klub honlapján elmondta, hogy bár nem volt olyan pörgős a mérkőzés, mint amilyenre számítottak, a második félidőben jócskán akadtak helyzetek, amelyeket értékesíthetett volna a csapat.

– Az első félidőben még nem léptem pályára, akkor igazán nagy iramú volt a meccs, amikor a második harmincöt percben lehetőséget kaptam, igyekeztem megragadni az alkalmat, hogy eldöntsem a mérkőzést – magyarázta Nagy Gábor. – Szerencsére egy jobb oldali elfutást nem tudott lekövetni az U21-es védelem, és szép elhúzással a kapust is elfektettem. Onnan már egyértelmű volt, hogy nem szabad hibázni. Szerintem jó irányba halad a csapat a felkészülésben, a próbázók is sokat hozzátettek a játékhoz, de még rengeteget kell alakítanunk, hogy eredményesebbek legyünk és jobban meg tudjuk tartani a labdákat. Bízom Nebojsa Vignjevics munkájában és remélem, hogy a Békéscsaba ellen hasonlóan eredményes mérkőzést tudunk játszani jövő szombaton.

Olvasói sztorik