NB I

Dudás mindenképp a Haladásban maradna

A sérüléssel bajlódó középpályás nehezen viselte, hogy a pályán nem tudott segíteni a zöld-fehéreknek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A téli átigazolási időszakban szerződött a Szombathelyi Haladás együtteséhez Dudás Ádám. A Győri ETO-tól távozó játékos januárban másfél éves szerződést írt alá, de térdműtéte után tavasszal nem tudott pályára lépni. A 26 éves középpályás már sokszor volt közel a bemutatkozáshoz, de gyulladt térde hátráltatta a visszatérésben. Az U20-as világbajnoki bronzérmes labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: a nyári felkészülést mindenképp szeretné elkezdeni a csapattal.

– Alakulok, éppen egy háromhetes injekciókúra közben vagyok. Reményeim szerint ez megszünteti a gyulladást, ami a térdemben van, és ami a problémáimat okozta az előző szezonban. Teljes gőzzel azon vagyok, hogy a felkészülésre már jó állapotban legyek, és ott tudjak lenni a csapattal – kezdte Dudás Ádám.

– Mekkora volt az öröm a bennmaradás miatt? Meg sem fordult a fejében, hogy kieshet a Hali?
– Nagyon örültem, megérdemelte a csapat, hogy az élvonalban maradjon. Úgy gondolom, az idei szereplés nem volt méltó a Haladáshoz, mert ennek a klubnak nem a kiesés ellen kell harcolnia. Ez egy szerencsétlenre sikerült szezon volt, ami minden csapat életében előfordulhat. Erre csak építeni lehet, a bennmaradással megkaptuk az esélyt arra, hogy javítsunk. Ezzel nagyot fordul a világ körülöttünk, és úgy gondolom, akár meglepetésre is képesek lehetünk a jövőben.

– Hogyan viselte, hogy a pályán nem tudott segíteni a csapatnak?
– Nagyon nehezen viseltem, mert a műtétem utáni rehabilitáció sokkal rövidebbre volt tervezve. Maximum két hónap kihagyásra számítottunk, normális esetben ennyi idő lett volna a felépülés, de kialakult ez a gyulladás a térdemben, amivel nagyon sokat bajlódtam. Napokat edzettem, majd néhány nap után érzékennyé vált a lábam, és nem tudtam tovább terhelni. Egy-két nap pihentetés után ismét munkára tudtam jelentkezni, aztán megint éreztem, hogy nem jó, és ezt egy idő után megelégeltem. A soron következő mérkőzés előtti napokban mindig újra jelentkeztek a panaszok, és ezt nagyon nehezen viseltem. Úgy érzem azonban, hogy most már jövök ki a gödörből.

– Mit szól előző klubja, a Győri ETO kálváriájához?
– Nagyon sajnálom, hiszen az ETO-ban nőttem fel, Győrben lettem NB I-es játékos, és nagyon sokat köszönhetek a klubnak. Úgy gondolom, egy ilyen nagy múltú, patinás klub nem volt méltó arra, hogy ez történjen vele. Sok sikert kívánok nekik a jövőben, és remélem, hogy minél hamarabb újra találkozunk az első osztályban.

– Mi a helyzet a jövőjével? Mindenképp a Haladásban maradna?
– Igen, nagyon megszerettem a csapatot. A vezetőségtől elkezdve az edzőkig mindenki nagyon korrekt volt velem, és úgy érzem, hogy a társaság is befogadott. Igazából egy percig sem gondolkodtam azon, hogy váltsak – mondta Dudás Ádám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik