NB I

Pakson esett ki a Dunaújváros

Az újonc DPASE 2-1-re kikapott idegenben, úgyhogy esélye sem volt a bennmaradásra.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Paksi FC – Dunaújváros PASE 2-1 (0-0)
Paks, 1300 néző. Játékvezető: Szilasi
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Rodenbücher, Gévay, Báló – Kesztyűs (Hahn, 66.), Kecskés – Könyves (Balázs Zs., 64.), Bertus, Bartha – Haraszti (Simon A., 60.). Edző: Csertői Aurél
DPASE: Jahics – Villám, Farkas V., Vaskó, Hidvégi – Nikházi, Böőr (Orosz M., 48.), Jakab D. (Thiago, a szünetben), Petneházi, Csehi T. (Godslove, 74.) – Eppel. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Könyves (63.), Bertus (92.), illetve Hidvégi (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MVM-rangadónak elkeresztelt Paks–Dunaújváros találkozónak a presztízsen kívül is komoly tétje volt, hiszen a kiesőhelyen álló vendégek a bennmaradásért küzdöttek, és okvetlenül győzni akartak. Persze, közben a Haladás meccsét is figyelniük kellett.

A 12. percben Bertus Lajos lőtt 26 méterről, de Jahics védett. Ezután Petneházi szabadrúgását a vendégek megcsúsztatták, de a kapu mellé ment. A 23. percben Haraszti 26 méterről elvégzett szabadrúgása is a kapufa mellé szállt. A 31. percben Gévay felívelése után Könyves kilépett, de a lepattanó labdát Jahics megfogta. Ezután Kecskés lőtt 21 méterről, a labda a jobb alsó sarok mellett ment ki. A szünet előtt Eppel Márton lövését Molnár Péter fogta meg.

A 62. percben Thiago lőtt harminc méterről, alig ment fölé. Egy perccel később egy paksi labdaszerzés után Simon Andráshoz került a labda, aki kiugratta Könyvest, ő a kilépő kapus mellett laposan a háló közepébe gurított (1-0). A 73. percben egy hazai szöglet után a hosszú oldalra érkező labdát Rodenbücher a kapu felé lőtte, de a kapus kitolta.

A 89. percben Balázs Zsolt átemelte Simon Andrásnak a labdát, aki befelé cselezett, majd átemelte a kilépő kapust, de fölé ment. A túloldalon Hidvégi Sándor középen a hálóba csúsztatott egy badást (1-1). A 92. percben Bertus középről, 23 méterről, a sorfal mellett a kapu jobb oldalába lőtt egy szabadrúgást (2-1) – tudósított a Paksi FC honlapja.

A vereség – és a Haladás győzelme – azt jelenti, hogy a Dunaújváros kiesett.

– Kicsi késéssel értem ide, mert a versenyzőim bokszoltak, és először majdnem összekevertem a két csapatot, mert a feliratok megzavartak, de aztán a színek segítettek… – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Balzsay Károly, korábbi profi világbajnok ökölvívó. – Érezhető volt, hogy mindkét együttes számára nagy a tét, bár tudjuk, hogy más-más okból. Amennyire meg tudtam ítélni, a Paks jobban futballozott, és a végén ha egy kis szerencsével is, de megérdemeltem szerzett három pontot. Ahogy hallottam, ez a csapat történetének második legjobb élvonalbeli szereplése. Megható, hogy az utánpótlás-játékosok, a szülők és a szurkolók hosszú idővel a lefújás után is tapsolva állnak az öltözőépület előtt, és várják a játékosokat. Én magam is örülök, hiszen innen indult az ökölvívó-pályafutásom, ezért szorítok a paksi csapatnak.

Olvasói sztorik