NB I

Bajnokveréssel zárt a Fradi

A Ferencváros 12 év után győzött ismét odahaza a Videoton ellen, bajnoki meccsen.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Ferencvárosi TC – Videoton FC 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 6100 néző. Játékvezető: Kassai
FTC: Dibusz – Ramírez, Batik, Csukics, Bönig – Somalia, Gyömbér – Varga R., Ugrai, Lamah – Böde. Edző: Thomas Doll
Videoton: Pajovics – Brachi (Heffler T., 66.), Vinícius, Fejes A., Szolnoki – Simon Á. (Kocsis G., 81.), Trebotics – Álvarez, Kovács I., Ivanovszki – Feczesin (Oliveira, 74.). Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Böde (47.), Csukics (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Fradi által 4-0-ra megnyert Magyar Kupa-döntő után másfél héttel ismét a bajnok Videoton volt a vendég a Groupama Arénában, ezúttal az élvonal utolsó (30.) fordulójában. A székesfehérváriak Gyurcsó, Sándor György, Calatayud, Nikolics és Juhász Roland nélkül kezdtek, a gólkirály és a válogatott középhátvéd a keretből is hiányzott. A házigazdáknál Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Mateos sem játszott, Csukics és Bönig pedig állítólag távozik a csapattól.

A harmadik percben Böde Dániel közli lövése után felpörgött Pajovics kapuson, a keresztlécről lepattant, majd Fejes Andrásnak sikerült tisztáznia. A tizedik percben Böde lőtt a kapufa mellé az öt és felesről. Ezután Pajovics kivetődve mentett Somalia elől. A 18. percben Bönig távoli kísérletét fogta a vendégek kapusa. A játék képe a folytatásban sem változott, a fehérváriaknak nagyon oda kellett figyelniük Böde Dánielre, mert szinte minden megmozdulása veszélyes volt.

A 29. percben Álvarez szabadrúgása után Vinícus fejesét Dibsz bravúrral hárította. A 35. percben Somalia labdáját Böde tiszta helyzetből lőtte 13 méterről a hosszú sarok mellé. Ami nem sikerült Bödének az első félidőben, az alig egy perccel az újrakezdést követően összejött: Ugrai Roland kiváló beadását Pajovics kitolta, érkezett a csatár és a hálóba továbbított (1-0).

A kapott gól után némileg összekapta magát a vendégcsapat. Az 57. percben egy szöglet után Feczesin Róbert lábáról a kapu felé pattant a labda, de Dibusz kivédte. A másik oldalon Varga Roland a földre került a tizenhatoson belül Szolnoki Roland szorításában, de Kassai Viktor nem adott büntetőt, pedig kellett volna. A 65. percben Ramírez lövését fogta a kapus, kicsivel később pedig Varga Roland remek szabadrúgását is hárította. A gól így sem maradt el, mert a szöglet után Böde fejjel megcsúsztatta a labdát, amit Csukics tessékelt a hálóba (2-0).

Ugrai kiváló lövését Pajovics a 78. és a 85. percben is kivédte. A Fradi legutóbb 2003 áprilisában győzött hazai pályán a Videoton ellen, bajnoki meccsen. Ez a hosszú rossz sorozat most véget ért, a Ferencváros parádés tavaszi menetelése a bajnokcsapat elleni sikerrel zárult, hazai veretlenségük pedig tovább tart.

A látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Semmivel nem volt másabb ez a meccs, mint a kupadöntő. Szerintem mindenki várta már, hogy ennek a vesszőfutásnak vége legyen, legfőképpen a szurkolók, de nyilván a vezetők és a játékosok is. Úgy gondolom, az elmúlt néhány hét méltatlan volt a Videotonhoz, nagyon keserédes bajnokságnyerés ez. Az elsőség biztosítása óta eltelt időszak rengeteg problémát vetett fel.

Majd az illetékesek eldöntik, hogy a felelősség milyen arányban oszlik meg a vezetők, az edzők és a játékosok között, mert nyilván mindenki benne van, hogy ilyen kurtán-furcsán fejeződött be ez a bajnokság. Nyomaiban sem lehetett látni azt a játékot, amit a bajnokság megnyeréséig nyújtott a csapat. Addig senki nem foglalkozott azzal, hogy kinek milyen problémái vannak és mikor jár le a szerződése.

Nagyon messze vannak egymástól az elképzelések, ezért nem tudtak megfelelően odafigyelni a játékra, ezt tükrözte az elmúlt négy-öt mérkőzés. Csak remélni tudom, hogy rövid idő alatt rendezik az illetékesek a Videoton sorsát, mert szorít az idő, és mit sem ér a bajnokág megnyerése, ha a nemzetközi kupából már az első körben kiesik a csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik