NB I

A Fradi első tavaszi veresége

A Ferencváros 1-0-s vereséget szenvedett a Bp. Honvéd otthonában az elődöntő visszavágóján.
Ligakupa, elődöntő, visszavágó
Bp. Honvéd FC – Ferencvárosi TC 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 200 néző. Játékvezető: Karakó
Honvéd: Horváth A. – Baráth, Erdős (Elez, 69.), Morgan, Gazdag – Meza, Csábi M. (Bíró, 83.), Daud (Constantinescu, 75.) – Prosser (Herjeczki, 60.), Koszta M. (Lukács D., 55.), Göblyös. Edző: Marco Rossi
FTC: Jova – Kárász (Zsivoczky P., 40.), Batik, Csukics, Bönig – Gyömbér, Haris – Nagy Dániel, Kukuruzovic, Kovács K. – Ugrai. Edző: Thomas Doll
Gólszerző: Morgan (77.)
Továbbjutott: Ferencváros (3-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerda délután a Bp. Honvéd a Ferencvárost fogadta a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján. A Groupama Arénában rendezett első mérkőzést 3-0-ra a Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes Fradi nyerte, így a kispestieknek nagy bravúrra lett volna szüksége a fináléba jutáshoz.

A tartalékosan felálló csapatok csatájának első negyedórája eseménytelen játékot hozott, a 15. percben Ugrai lépett ki Haris remek átadásával, de a kimozduló Horváth András lelopta a támadó lábáról a labdát. Fél óra elteltével a hazaiak előtt adódott hatalmas lehetőség, de előbb Prosser, majd Meza közeli lövését hárította bravúrra Jova Levente.

A szünet után Morgan távolról a kapufát találta el, majd Meza beadása Batik Bencéről a saját kapuja felé pattant, de szöglet lett a vége. Az 59. percben Lukács Dániel egy szép szóló után a kapu mellé lőtt, majd Meza bombázott távolról mellé. A 76. percben egy szöglet után Batik Bence fejelt, de Horváth András vetődve védett. A túloldalon Meza passzát Morgan magabiztosan a hálóba lőtte (1-0).

Ez a mérkőzés tökéletesen megmutatta, miért nincs szükség a Ligakupára, és miért nem fog senkinek hiányozni a következő szezonban, amikor már nem rendezik meg. A szerdai találkozó mindössze arról marad majd emlékezetes, hogy ez volt az FTC első tavaszi vesztes tétmérkőzése. Az idei sorozatból már csak a finálé van hátra, amit jövő szerdán, június 3-án játszik a Ferencváros és a Debrecen.

Edzői értékelések

Marco Rossi, Honvéd: – Arra mindenképpen jó volt ez a mérkőzés, hogy láthattuk, a keretünk minden fiatal játékosa tudja, hogyan kell játszanunk, milyen intenzitásának kell lennie a meccsnek, mennyire kell agresszívnak lenni, és mi az, amit valójában játszani akarunk. Ha van egy kicsivel több kvalitás, akkor ebből a sok helyzetből, amit kialakítottunk, gólokat lehetett volna rúgni, ez most hiányzott. Természetesen a Lombard Pápát meg kell vernünk hétvégén, és bent kell maradnunk az első osztályban. Az biztos, hogy a Honvéd akadémiáján sok-sok olyan fiatal tehetség van, akiket lehet és kell is majd a jövőben használni. Ma is lehetett látni, hogy van néhány érdekes játékos, akinek van jövője, és ebből a generációból vannak olyanok is, akiket ezen a meccsen nem tudtunk megnézni.

Thomas Doll, FTC: – Megdicsérem azokat, akik sokáig kitartottak ma, és kibírták ezt a mérkőzést. Szerintem ezt nem sokan tudták megnézni… Nyomorúságosan játszottunk. Az eredménytől függetlenül sok játékos volt, aki régóta nem játszott, nem volt a csapatban, és némelyikük nem is tudta motiválni magát. Nem láttam jó teljesítményeket, semmilyen tanulságokat nem tudok levonni a ma látottakból.

Olvasói sztorik