NB I

Újoncgóllal nyert a Diósgyőr

A DVTK a kilencvenedik percben szerzett találattal 2-1-re győzött a Nyíregyháza otthonában.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Diósgyőri VTK 1-2 (1-0)
Nyíregyháza, 3700 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol (Rezes, 65.), Kovacsevics, Ivanovs, Bosnjak – Fodor F. – Zofcák, Arziani (Abdouraman, 77.) – Kosztics, Halenár (Seydi, 86.) – Pekár. Edző: Mátyus János
DVTK: Antal B. – Okuka, W. Alves, Németh M., Nemes – Egerszegi (Koman, 61.), Ho-Jung – Gosztonyi, Bognár I., Bacsa (Takács T., 61.) – Grumics (Boros, 88.). Edző: Vitelki Zoltán
Gólszerzők: Fodor F. (16.), illetve Grumics (77.), Boros (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szép szezonzárás reményében lép pályára a bajnoki hajrá mérkőzésein a Nyíregyháza és a Diósgyőr, hiszen matematikailag már egyik csapat számára sincs tétje ezeknek az időszakoknak, de a hagyományos keleti rangadón a presztízs is éppen elég fontos motiváció lehet.

Halenár hagyta ki a meccs első helyzetét, rögtön az első percben, a másik oldalon pedig Bacsa Patrik tévesztett célt. A 14. percben Bosnjak kecsegtető helyzetbe került, de az oldalhálóba lőtt. Két perc múlva egy szöglet után Szokol Zsolt közeli lövését Antal Botond kiütötte, de rosszul mozdult ki, ezért a felperdülő labdát Fodor Ferenc a hálóba fejelte (1-0). A huszadik percben Zofcák fejese után Alves tisztázott a gólvonal közeléből. A 38. percben Gosztonyi lapos beadását Ovszijenko lábbal hárította.

A 63. percben a Grumics elől menteni igyekvő Kovacsevics fejéről a kapu felé pattant a labda, Ovszijenko bravúrral védett, így nem lett öngól a dologból. Hat perccel később Zofcák lövését Antal Botond kiütötte. A 73. percben egy vendégszöglet után Takács Tamás a keresztlécre fejelt. Nyomás alatt tartotta a hazai kaput a Diósgyőr, és a 77. percben meg is született az egyenlítőgól, amelyet Okuka beadásából Grumics ért el (1-1).

A nyolcvanadik percben Bognár István lőtt az oldalhálóba, majd Takács lőtt nem sokkal a kapu fölé. A 84. percben Halenár lövését és Törtei ismétlését is védte Antal. A kilencvenedik percben újabb mintaszerű akció végén voltak eredményesek a borsodiak: Koman Vladimir passza után a néhány perccel korábban újoncként beállt Boros Gábriel a hálóba lőtt (1-2).

A szabolcsiak elkeseredetten próbálkoztak, de nem jártak sikerrel, a 93. percben például Antal Botond védett hatalmasat Rezes fejese után, így a keleti rangadót ismét a DVTK nyerte 2-1-re, megint 0-1-ről fordítva.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte:

Az első félidőben jól kezdtük a mérkőzést, mi irányítottunk, megszereztük a vezetést, nem talált fogást rajtunk a Diósgyőr. Azt vártam, mikor tudja növelni az előnyét a csapat – mint utóbb kiderült, nagyon fontos lett volna. Az első felvonásban nem volt helyzete a DVTK-nak, uraltuk a játékot.

A szünet után azonban érthetetlenül visszaálltunk, magunkra húztuk a vendégeket, beálltunk a tizenhatosunk elé, és vártuk, hogy a Diósgyőr támadjon. Ők kockáztattak, átálltak két ékre, és sorra alakították ki a helyzeteiket. Elszomorított, hogy a saját pontrúgásaink, szögleteink után gyermeteg módon álltunk fel, és sorra lekontráztak minket. A második félidő alapján megérdemelten nyert a Diósgyőr. Sajnálom, mert nagy várakozással tekintett a keleti rangadó elé a közönség, miattuk is nagyon kellett volna, hogy hazai pályán megverjük a DVTK-t.

Értetlenül állok a második félidő előtt, amikor nagyon magunkra húztuk az ellenfelet. Biztos vagyok benne nem Mátyus János taktikai utasítása volt, hogy ennyire álljanak vissza, hiszen a szünet előtt stabilak voltunk.

Olvasói sztorik