NB I

Torghelle duplázott a Haladás ellen

Az MTK a rutinos csatár két találatával 2-0-ra győzött a szombathelyiek ellen az élvonalban.
OTP Bank Liga, 29. forduló
MTK – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (1-0)
Bozsik-stadion, 600 néző. Játékvezető: Kassai
MTK: Hegedüs L. – Bese, Vukmir, Vass Á., Hajdú Á. – Pölöskei Zs. (Vogyicska, 76.), Thiam, Kanta J., Horváth Zs. (Gera D., 82.) – Torghelle (Cseke, 90.), Csiki. Edző: Garami József
Haladás: Rózsa – Angyal, Alcibialde, Devecseri, Jánvári – Jancsó (Rocchi, a szünetben), Iszlai, Nagy P., Halmosi (Grabant, 76.), Gaál (Tihanyi, 76.) – Radó. Edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Torghelle (35., 87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Haladás számára egyszerű volt a képlet szombat délután a Bozsik-stadionban: ha győz az MTK albérletében az élvonal 29. fordulójában, akkor a további eredményektől függetlenül biztosítja a bennmaradást.

Ennek megfelelően lendületes kezdést produkáltak a szombathelyiek: a nyolcadik percben Radó András tíz méterről eleresztett lövése a kapufa mellett ment ki. A 22. percben Halmosi Péter lapos beadása után Radó András lövését Hegedüs Lajos kivédte, az ismétlést pedig Gaál Bálint ellőtte keresztben a kapu előtt. Hat perccel később Pölöskei Zsolt távoli bombája a keresztlécen csattant. A 35. percben Pölöskei Zsolt lapos passzát Horváth Zsolt a kapufára lőtte, de a kipattanót Torghelle Sándor a hálóba passzolta (1-0). Az MTK 2004 után szerzett ismét gólt a Haladást ellen házigazdaként, bajnoki meccsen.

Az 54. percben Csiki Norbert lőtt a kapufa mellé. A 71. percben Torhelle lábában volt a második gól, de a kapu mellé emelt. A szöglet után Torghelle lövését fogta Rózsa Dániel. A 74. percben Torghelle közeli lövését kiütötte a szombathelyiek kapusa. A túloldalon Devecseri lőtt a keresztléc fölé. A 87. percben a csereként nemrég beállt Gera Dániel kihagyhatatlan helyzetbe hozta Torghelle Sándort, aki ezúttal nem hibázott (2-0).

Erősen felejthető, kevés eseményt hozó, gyenge színvonalú mérkőzés volt. Veresége ellenére a Haladás továbbra sem áll kiesőhelyen, és a jövő hétvégi utolsó fordulóban a Puskás Akadémia ellen biztosíthatja a bennmaradást.

– A mérkőzés első húsz percében jól játszott a Haladás, de azon kívül semmi… Amikor Radó Andrásnak volt két lehetősége, úgy éreztem, nem lesz gond. Aztán a semmiből rúgtak egy gólt a hazaiak, utána pedig végig jobbak voltak, megérdemelten nyertek. A második félidőben egyáltalán nem éreztem azt a tüzet, azt a győzni akarást a szombathelyiekben, ami ilyen helyzetben okvetlenül szükséges, és a Nyíregyháza ellen megmutatkozott. Ütemtelen, lassú, körülményes volt a vendégek játéka, nem tudtak odaérni a kapu elé, a védelem pedig most sem volt hibátlan… – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik