NB I

Rossi: külső segítséget kapott a Fradi

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ferencváros – Bp. Honvéd 1-0

Thomas Doll, FTC: – Kemény mérkőzésen vagyunk túl. Lehetett látni, hogy a srácok szerdán már játszottak egy nagyon kemény kilencven percet. Azt sem szabad elfelejteni, hogy három nappal egy ilyen döntő után nem a legkönnyebb újra felpörögni. Nem is nagyon akarok elemezni semmit, köszönetet szeretnék mondani a csapatomnak, hogy megnyerte a meccset. Nem örömfocit láthattunk, de a játékosok nagyot harcoltak. Ha figyelembe vesszük, hogy hány játékost kell pótolnunk, akkor egy picit örülünk, hogy már nincs sok hátra a bajnokságból… Nagyon szép meccseket láthattunk ebben a csodálatos arénában, nem vertek meg minket, és úgy érzem, büszkék lehetünk magunkra a Magyar Kupa elhódításáért, és a bajnoki ezüstért.

(forrás: fradi.hu)

Marco Rossi, Honvéd: – Érhető, hogy ideges vagyok. Mindenki látta a mérkőzést, és azt gondolom, hogy egy Ferencváros-szintű csapatnak nincs szüksége külső segítségre. Ha nem rúgjuk be a helyzeteket, az persze jelent valamit, és az is valaminek az oka, hogy a Honvéd ebben a szituációban van, de elégedett vagyok a játékosokkal, büszke vagyok rájuk. A játékvezetők nem láttak egy kezezést a tizenhatoson belül, és a kérdéses szituációkat mindig a Fradinak ítélték, ez nem történhet meg. Elképzelhető, hogy nagyon rossz napot fogtak ki. Mi mindent megtettünk ezen a mérkőzésen. Nem értem, hogy egy ilyen jó csapatnak miért kell segíteni. Egyenlő feltételeket kell nyújtani a pályán, hogy az olyan csapatok, mint a Honvéd is harcban tudjanak lenni, és ezen a mérkőzésen mi harcban voltunk a Fradival.


Videoton – Kecskemét 1-0

Joan Carrillo, Videoton: – Minden játékossal elégedett vagyok, és ez az egész szezonra is igaz. Mindenki egytől-egyig hozzátette a magáét a bajnoki címhez. Győzelemmel búcsúzunk a Sóstói Stadiontól, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok. Nikolicsnak van egy kisebb sérülése, de amúgy is szerettem volna lehetőséget adni azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak. Van még egy év a szerződésemből és boldog vagyok itt. Kitűnő eredményeket értünk el a szezon során, de most már leginkább a következő idényre, a Bajnokok Ligájára koncentrálunk.

Bekő Balázs, KTE: – Rengeteg fiatal játszott a csapatban, akik jó benyomást tettek rám. Szimpatikusan küzdöttek, hajtottak, mentek, csinálták, de ennyi volt ma benne. Természetesen fáj, hogy távozom Kecskemétről, de a futball ilyen, az ember kitölti a szerződését, aztán így alakulnak a dolgok. Nagy kihívás lesz a Diósgyőrt irányítani, de a kihívások éltetik az embert.


Győri ETO – Pécsi MFC 3-0

Miriuta László, Győr: – Nagyon jó hangulatú meccsen a legfontosabb a győzelem volt. Szeretném megköszönni Tarsoly Csabának, hogy visszahozott oda, ahol külföldön kezdtem a pályafutásomat játékosként. Nem tudok boldog lenni a győzelem miatt, sajnálom az egyesületet. Nagyon nehéz két és fél hónap volt, ezt nem csak a pénz miatt mondom. Itt voltunk egész nap, becsülettel dolgoztunk. A játékosok nem tudtak tiszta fejjel futballozni, de a szívük mindig a helyén volt. Kilencven százalék, hogy nem maradok Magyarországon, itt csak a Győr, a Fradi és a Videoton edzője lennék. Nagyon sajnálom, hogy mennem kell, de ilyen az élet, remélem egyszer még hazajövök, ez a város megérdemli az első osztályú focit.

Robert Jarni, Pécs: – Nyílt mérkőzés volt, főleg az elején, az eredmény nem tükrözi a pályán látottakat. A mérkőzés nagy részén mi diktáltunk és formáltuk a játék képét, de sajnos van az úgy, amikor nem a jobb csapat nyer. Szeretnék a srácoknak gratulálni, mert a bennmaradás után is koncentráltan játszottak. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemért.

(forrás: kisalfold.hu)


Lombard Pápa – Paks 0-4

Kovács László, Pápa: – Érdekesebb lett volna a találkozó, ha a meccs elején tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. Ennyi volt sajnos, a játékosok megtörtek lélekben, fejben nincsenek már itt, az utolsó meccsünket becsülettel lejátsszuk, itt a vége…

Csertői Aurél, Paks: – Nem úgy kezdtük a meccset ahogy szerettük volna, a Pápának két óriási ziccere is volt, szerencsére a kapusunk a helyén volt. Húsz perc után átvettük a mérkőzés irányítását, és ki sem engedtük a kezünkből.

(forrás: papa-ma.hu)


Nyíregyháza – Diósgyőr 1-2

Mátyus János, Nyíregyháza: – Az első félidőben remekül játszottunk, el kellett volna döntenünk a mérkőzést, ám nem éreztük meg a vér szagát. Nem vagyunk még olyan jó csapat, be kell vallanom férfiasan, a szünet után fölénk kerekedett az ellenfelünk, ezért csak annyi maradt, hogy gratuláljak nekik. Döntetlennél nyerni akartam, sajnos nem volt szerencsénk.

Vitelki Zoltán, DVTK: – Két ellentétes félidőt láttunk, az elsőben a hazaiak játszottak jobban, a szünetben rendeztük a sorokat, más felfogású csapat folytatta. A cseréknek döntő szerepük volt abban, hogy fordítani tudtunk, külön gratulálok az első élvonalbeli meccsén gólt szerző Boros Gábrielnek. Szintén elismerésem a jól játszó ellenfélnek, most nekünk jött ki jobban a lépés.

(forrás: szon.hu)


MTK – Haladás 2-0

Garami József, MTK: – A Haladás az első félidő első részében nagy lendülettel játszott, és alakított ki lövőhelyzeteket. Azokat megúsztuk. Utána elkezdtünk nyugodtan játszani, kidolgoztunk helyzeteket. Különösen a második félidőben voltak helyzeteink. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. A most pályára lépő fiatal játékosok is velünk edzenek, többször kaptak már lehetőséget a Ligakupában és a Magyar Kupában. Ügyes gyerekek, akik a későbbiekben jó játékosok lesznek.

Mészöly Géza, Haladás: – Megvoltak azok a helyzeteink, amikből mindenképpen gólt kellett volna lőni. Nekünk kellett volna az első találatot bevinni, fontos lett volna. Már harmadik alkalommal megyünk úgy a szünetre, hogy az ellenfél vezet. Ezt lélektanilag nagyon nehéz feldolgozni. Volt két-három olyan lehetőség, ami után adott lett volna egy-egy nagy ziccer. Hiába volt nálunk többet a labda, az MTK erre készült, rutinból, két szép kontrából gyorsan elment. Nagyon sajnálom, de tudjuk, hogy nem adják könnyen a bennmaradást, sokat kell érte dolgozni.


Puskás Akadémia – Újpest 4-5

Benczés Miklós, Puskás: – Szomorú vagyok, hogy négy lőtt góllal nem tudtuk megnyerni a meccset, már csak azért is, mert Tischler Patrik csodálatos egyéni teljesítménnyel rukkolt elő. Négy gólt rúgott, múlt héten hármat, ezt a teljesítményt jobban meg kellett volna hálálnia a csapatnak. Sajnos, ez nem így történt, mert a jó egyéni teljesítmény mellett voltak kifejezetten rossz egyéni teljesítmények is. Ebből nagyon könnyedén került a védelem mögé az Újpest, amit öt alkalommal ki is használt. Nagyon nehéz mit mondani, mert ami megoldás lett volna, hogy nyugodtan labdát járatunk, azt most egyéb okok miatt nem tudtuk megoldani. Azonban ha már belemegyünk egy ilyen rohanásba, akkor sokkal szervezettebben kell védekezni, jobban ki kell tudni egymást segíteni. Sajnos ez nem valósult meg, így a jól egy-egyező újpesti támadókat nem tudtuk semlegesíteni.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A meccs előtt is elmondtam, a Puskás egy olyan csapat, mely játssza a focit. Mi is egy támadócsapat vagyunk, így gólokat vártam a mérkőzéstől, de nem ennyit. Nagyon jó meccs volt, sok góllal, sok helyzettel mindkét oldalon. Úgy gondolom, a szurkolóknak is jó élmény volt. Gratulálok a játékosaimnak, főleg a karakterük miatt, ugyanis kettő-három és három-négy után is vissza tudtunk jönni. Egy góllal jobbak voltunk. A jövőben is olyan játékosokat keresünk, akik hasonló motivációval, akarattal lépnek pályára.


Dunaújváros – Debrecen 0-0

Artner Tamás, DPASE: – A legutóbbi három mérkőzésen körülbelül tizenöt ziccerből nem rúgtunk gólt. A mai meccsen nem volt sok, de ami volt, az óriási ziccer volt, gondolok itt Eppel kapufájára vagy Nikházi Márk lövésére. Végig benne volt a gól a játékunkban. Nagy dolog, hogy nullára le tudtuk hozni a ragyogó Debrecen ellen egy mérkőzést. Egyedül megint az hiányzott, hogy a végjátékban feltegyük az i-re a pontot. Mérges nem, csak csalódott vagyok. Megint sokat tettünk a győzelemért, rengeteg támadást vezettünk, egy ragyogó csapat ellen végig meccsben tudtunk lenni. Voltak periódusok, amikor az ellenfél kerekedett felül, volt, amikor mi. Rettenetesen gyors játékosai vannak a DVSC-nek, időnként nehezen tudtunk felvenni a versenyt, de megoldottuk, azonban a végjátéknál megint nem tudtunk megfelelően koncentrálni.

Kondás Elemér, DVSC: – Nyerni akartunk, ahogy a többi idegenbeli, illetve hazai meccsünkön is. Azt kaptam, amit vártam: felázott volt a pálya, küzdelmes meccset vártunk, amely a hazaiaknak élet-halál kérdése, mi pedig azon voltunk, hogy ezt kihasználjuk. A kapu előtti utolsó passzok nem úgy sikerültek, nem mindig választottunk jó megoldást. Ezekből lőhettünk volna gólt. Azonban így is egy nagyon jó iramú mérkőzés volt. Verpecz és az ellenfél kapusa is kellett a döntetlenhez, illetve a kapufa is, az is a pálya tartozéka.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik