Alapjáraton is győzött a Diósgyőr

A félgőzzel játszó DVTK házigazdaként 4-1-re nyert a Győri ETO ellen az élvonal 28. fordulójában.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Diósgyőri VTK – Győri ETO FC 4-1 (1-0)
Diósgyőr, 2600 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DVTK: Antal B. – Okuka, W. Alves, Németh M., Nemes – Egerszegi (Koman, 73.), Ho-Jung – Bognár I. (Barczi, 85.), Gosztonyi, Bacsa – Grumics (Takács T., 38.). Edző: Vitelki Zoltán
Győr: Horváth D. – Brdarovszki, Lpiták, Lang (Nagy Á., 21.), Windecker – Bucsa, Mervó (Kvilitaia, a szünetben), Ibanez (Tóth D., 58.), Rudolf G. – Priskin, Koltai. Edző: Miriuta László
Gólszerzők: Bognár I. (4.), Okuka (54.), Tóth D. (öngól 75.), Takács T. (87.), illetve Priskin (84.)
Kiállítva: Brdarovszki (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Matematikailag tét nélküli mérkőzést rendeztek az élvonal 28. fordulójában vasárnap délután, hiszen a Diósgyőr a brókerbotrány miatt az NB III-ba süllyedő Győri ETO-t fogadta. A DVTK csapatában Ivan Rados, Kovács Gábor, Szalai Vilmos és Szenad Huszics sérülés miatt nem játszhatott, ott volt viszont a kezdőben a fiatal Nemes Milán. A győriek kapuját Horváth Dániel védte, a cserekapus pedig Jaroslav Cellár volt, Pogacsics és Kamenár ezúttal hiányzott a keretből.

Rudolf Gergely nevéhez fűződött az első kapura lövés – a diósgyőri közönség füttykoncerttel fejezte ki ellenszenvét a Miskolcon is megforduló játékossal szemben. A negyedik percben egy gyors kontra végén Bacsa Patrik adta be a labdát, amit Bognár István bombázott éles szögből a hálóba (1-0). A 18. percben Brdarovszki beadását Rudolf Gergely fejelte a keresztléc fölé. A 29. percben Koltai lövését Antal Botond kiütötte, az érkező Bucsa pedig a tulajdonképpen üres kapu fölé lőtt. Ezután Priskin éles szögből leadott kísérletét ütötte ki a hazaiak kapusa. A 39. percben Bognár kitűnő passzát Okuka nem tudta a hálóba továbbítani, mert Horváth Dániel mentett.

A szünet után Brdarovszki lerántotta Gosztonyi Andrást a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető kiállította a vendégek légiósát, a borsodiaknak pedig büntetőt adott, amit a 19 éves Horváth Dániel nagy bravúrral kivédett. Az 54. percben Okuka beadása megpattant Nagy Ádám lábán, és a tehetetlen kapus mellett a hálóba vágódott (2-0). A folytatásban eseménytelenné vált a játék és visszaesett a színvonal. A 71. percben Rudolf szöglete után Lipták fejesét fogta Antal Botond. Mégy perccel később Bacsa Patrik beadását Tóth Dávid a saját kapujába passzolta (3-0).

A 84. percben Priskin Tamás megpattanó lövése a hálóban kötött ki, ezzel szépítettek a vendégek (3-1). Három perccel később Takács Tamás szépen fejelt a hálóba (4-1). A diósgyőriek félgőzzel és egy kihagyott büntetővel is magabiztosan győztek.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO és a magyar válogatott egykori klasszisa értékelte:

Ha nincs a Diósgyőr helyzete a 42. percben, azt mondanám, hogy a győrieknek nagyobb lehetőségeik voltak az első félidőben. A kiállítás és a két öngól döntötte el a találkozót, illetve az, hogy előrefelé gyenge és pontatlan volt a vendégcsapat. Mentek, csinálták, de nincsenek jó formában. Nem is lehetnek, hiszen a fizikai állapotuk sem a legtökéletesebb.

Az első gól nagyon szép volt, és szép támadás végén született. Nem a kapus volt a hibás, ha oda rúgják a labdát, tízből kilencszer bemegy. Horváth Dániel kivédett egy tizenegyest, ügyes volt, majd az öngóloknál kétszer peche volt, ami nyilván elvette az önbizalmát. Emberhátrányban kijött a fizikai állóképességbeli különbség, utána már nyilvánvaló volt a hazai siker. Nem vagyok benne biztos, hogy a Diósgyőr 4-1-re nyer, ha komplett győri csapat ellen játszik, sőt abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán nyer.

Ha együtt van, ha azonosak a feltételek, az ETO jobb csapat, mint a DVTK. Ilyen helyzetben nem voltam, nem tudom, ilyenkor mit kell csinálni, de nyilván tartani kell a lelket a játékosokban. Most ennyit tudtak kihozni magukból, illetve a helyzetből. Öt óra utazás után nem könnyű játszani. A tizenhatoson belül a passzoknál állandóan hibáztak, rossz megoldásokat választottak.