Tét nélkül nagyon megy az Újpestnek

A lilák hazai pályán 1-0-ra győztek az MTK ellen, Litauszki Róbert szabadrúgásgóljával.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Újpest FC – MTK 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1400 néző. Játékvezető: Erdős
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Hudák, Sztaniszavljevics (Addo, 90.) – Nagy G., Bardhi (Szankovics, 54.), Szuljics (Cvejba, 93.) – Ojo. Edző: Nebojsa Vignjevics
MTK: Hegedüs L. – Baki, Vukmir, Poór (Vadnai, 44.), Vass Á. – Pölöskei Zs., Thiam – Horváth Zs., Kanta J., Csiki (Bese, 68.) – Torghelle. Edző: Garami József
Gólszerző: Litauszki (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az elmúlt hetekben egyre jobb formában kerülő, és egyre jobb eredményeket elérő, ám a nemzetközi eltiltás miatt tulajdonképpen tét nélkül futballozó Újpest a dobogón maradásért küzdő MTK-t fogadta az élvonal 28. fordulójának szombati első mérkőzésén.

Elég gyorsan játékba lendültek a csapatok. Előbb Szuljics beadását Bardhi lőtte fölé, majd a másik oldalon Csiki Norbert kísérletét Litauszki Róbert blokkolt. Forró Gyula ígéretes bombáját Hegedüs Lajos védte, majd Kanta József szabadrúgása Horváth Zsolt fején megcsúszott, majd Balajcza Szabolcs kesztyűjét érintve ment a kapufa mellé. A 36. percben Szuljics beadása Poór Patrik lábán felperdült, de az MTK védői végül felszabadítottak. Az első félidő lényegi része úgy zárult, ahogy kezdődött: Szuljics remek labdáját Bardhi a kapu fölé lőtte.

A szünet után Kanta József lövésébe Horváth Zsolt tette bele a lábát, de Balajcza védeni tudott. Az 51. percben ismét Kanta lövését fogta a hazaiak kapusa. Nyolc perccel később Kim Ojo erőtlen lövése a kapufa mellett gurult ki a pályáról. A 66. percben Nego célozta meg a kapu hosszú oldali, alsó sarkát – csupán néhány centit tévedett. A 74. percben hibázott a vendégek sorfala, ezért Litauszki Róbert szabadrúgása a hálóban kötött ki (1-0).

A 85. percben Kim Ojo a kapufát találta telibe, a kipattanót Sztaniszavljevics lőtte rá, de Hegedüs védeni tudott. Ezután Szankovics bombáját kellett hatástalanítania a kapusnak. Mivel a hajrában is az újpestiek támadtak, az MTK-nak nem volt esélye egyenlíteni. Az Újpest sorozatban az ötödik bajnoki meccsét nyerte meg, a kék-fehérek éremszerzése pedig matematikailag még mindig nem biztos.

Címkék: Újpestmtkgáspár