NB I

Teljesen leeresztett a bajnokcsapat

A Videoton a paksi vereség után 1-1-et játszott a Bp. Honvéd otthonában az élvonal 28. fordulójában.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Bp. Honvéd – Videoton FC 1-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 500 néző. Játékvezető: Karakó
Honvéd: Kemenes – Botka (Ikenne-King, 79.), Elez, Ignjatovics, Baráth – Nagy G., Hidi (Gazdag, 82.), Godoy – Holender, Punosevac (Prosser, 36.), Youla. Edző: Marco Rossi
Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R. (Csakla, 15.), Fejes A., Maréval – Luijckx (Trebotics, 71.), Sándor Gy. – Oliveira (Feczesin, 79.), Kovács I., Álvarez – Ivanovszki. Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Youla (70.), illetve Ivanovszki (22.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnoki címet két héttel ezelőtt biztosító, és napjainkban leginkább a szerdai Magyar Kupa-döntőre készülő Videoton a kiesés ellen küzdő Bp. Honvéd vendége volt az élvonal 28. fordulójában, szombat este. A székesfehérváriak a fentiek miatt némileg szokatlan kezdőcsapattal léptek pályára.

A kilencedik percben Youla éles szögből leadott lövését Calatayud kivédte. A 22. percben Álvarez szabadrúgását Ivanovszki továbbította a hálóba (1-0). A kispestiek lest reklamáltak – mindhiába. A harmincadik percben egy fehérvári szöglet után Kovács István talált közelről a hálóba, de a bíró ezt les miatt nem adta meg, bár sanszos, hogy ellenféltől kapott labdáról volt szó… A 35. percben Hidi Patrik lövését fogta Calatayud. A 43. percben Álvarez emelése a háló tetején landolt.

A szünet után Brachi szabadrúgását Kemenes kiütötte, majd az 55. percben Youla fejelt a keresztléc fölé. A 64. percben egy szabadrúgást követően veszélyeztettek a kispestiek, de a vendégek szögletre mentettek. Hat perccel később Holender pontos, lapos beadását Youla lőtte a hálóba (1-1). A 75. percben Youla a kapufát találta telibe, a kipattanót Baráth a keresztlécre bombázta. A 84. percben Kovács István került helyzetbe, de lövését Kemenes magabiztosan fogta. A másik oldalon Godoy lövését Calatayud szögletre ütötte.

A lefújás előtt Holender egy szép szóló után lőtt, a fehérváriak kapusa a levegőbe ütötte a labdát.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Semmiben nem különbözött a Videoton mostani teljesítménye a paksitól, egyáltalán nem volt meglepő a játéka. Ha ironikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy hozta azt a játékát, azt a semmit, amit a bajnokság megnyerése óta láthattunk. Azt érezni rajtuk, hogy kötelező lejátszaniuk a hátralévő mérkőzéseket, és már nincs bennük motiváció. Nem tudom, hogy ezt morális vagy szakmai okokra lehet visszavezetni. A klubvezetés részéről még nem nyilatkoznak, ezért csak találgatásokba lehet bocsátkozni a távozókkal kapcsolatban.

Nem tudjuk, a híreknek van-e közük ahhoz, hogy kik játszanak, és akik játszanak, azok miért teljesítenek gyengébben a megszokottnál. Ami számomra meglepő, hogy adva van egy bajnokcsapat, de az ünneplés napján kívül még nem nyilatkoztak pozitívan a történtekről. Szinte feledésbe merült, hogy ez egy bajnokcsapat. Én naivan úgy gondoltam, hogy tét nélküli örömfutballal megnyerik a hátralévő meccseiket, közben pedig a vezetők megkezdik a tárgyalásokat a lejáró szerződésű játékosokkal, illetve elmondják, milyen erősítési terveik vannak. Ehelyett viszont csak azt hallani, hogy ez is távozik, meg az is távozik.

Úgy néz ki, kár volt megnyerni a bajnokságot négy fordulóval a vége előtt, mert olyan dolgok jönnek a felszínre, amelyek váratlanul érik az egyszerű szurkolót, akik a vezetőkben keresik a hibát. Csak azt látják, hogy szétzüllesztik a csapatot, az eddig kiválóan teljesítő kulcsemberekkel pedig nem kötnek új szerződést. Csoda kéne ahhoz, hogy két ilyen mérkőzés után úgy fel tudjanak készülni mentálisan a Magyar Kupa-döntőre, hogy győzelmi esélyekkel léphessenek pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik