NB I

Közel került az ezüsthöz a Fradi

Csapatkapitánya, Gyömbér Gábor góljával a Ferencváros 1-0-ra nyert a Paks otthonában.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Paksi FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Paks, 3300 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló – Kecskés (Balázs Zs., 63.), Kesztyűs (Hahn, 80.) – Könyves, Bertus, Bartha – Haraszti. Edző: Csertői Aurél
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Batik, 8.), Pavlovics, Ramírez – Csukics, Gyömbér – Varga R. (Nagy Dominik, 77.), Lamah, Ugrai (Nagy Á., a szünetben) – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerző: Gyömbér (45+1.)
Kiállítva: Csukics (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az előző fordulóban a bajnok Videotont legyőző Paksi FC a második hely megtartására törekvő Ferencvárost látta vendégül az élvonal 28. fordulójában. A fővárosiaktól Gera Zoltán, Somalia, Mateos, Busai Attila és Hajnal Tamás is hiányzott, ráadásul a nyolcadik percben Nalepát is le kellett cserélni.

A kilencedik percben Böde Dániel az öt és feles vonaláról az oldalhálóba lőtt. A 17. percben Könyves közeli lövését Dibusz Dénes szögletre ütötte. A 26. percben Könyves a kapufát találta el, hat perccel később pedig Haraszti közeli fejesét kellett hárítani a Fradi kapusának. A túloldalon megint Böde került helyzetbe, de a kaput ezúttal sem találta el.

A 38. percben Lamah távoli lövését Molnár Péter piszkálta szögletre. Az első félidőben némi meglepetésre több helyzete volt a hazai csapatnak, a szünetben mégis a Fradi vezetett, hiszen a hosszabbítás pillanataiban Batik Bence a kapu elé fejelt egy szabadrúgást, ott pedig az őrizetlenül hagyott Gyömbér Gábor a hálóba lőtt (0-1).

A fordulás után Pavlovics lábáról pattant a kapufa mellé a labda egy ferencvárosi szabadrúgás után. Az 53. percben Varga Roland lövése a kapuban kötött ki, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Ebben az időszakban már egyértelműen a Fradi dominált, és ez a helyzetek számában is megmutatkozott. A 79. percben egy pontos paksi akció végén Balázs Zsolt lőtt gólt, de a bíró les miatt – tévesen – ezt sem adta meg. A túloldalon Molnár Péternek a kapufa segítségével sikerült védenie Böde Dániel lövése után.

A 87. percben a Ferencváros emberhátrányba került, mert Csukics megkapta második sárga lapját. A tolnaiak két szabadrúgás után is veszélyeztettek (a másodiknál Lenzsér Bence fejelt a keresztléc fölé), de érvényes egyenlítőgólt nem tudtak szerezni. A Fradi ezzel a sikerrel közel került az ezüstérem megszerzéséhez, hiszen előnye immár négy pont az MTK-val szemben.

– A Ferencváros ellen kidolgoztunk három-négy nagy helyzetet, de ki is hagytuk azokat, majd ellenfelünk szerzett egy teljesen elkerülhető gólt. A Fradinak is voltak helyzetei, de a mi lehetőségeink nagyobbak voltak. Ilyen a foci, a paksiak közül mindenki végig küzdött és mindent megtett a siker érdekében, senkinek nem lehet szemrehányást tenni. A nézők bizonyára jól szórakoztak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paksi FC korábbi csapatkapitánya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik