NB I

A legjobb pillanatban szakadt meg a Honvéd rossz sorozata

A házigazda kispestiek 2-0-ra nyertek, ezzel első sikerüket aratták a Kecskemét ellen.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Bp. Honvéd – Kecskeméti TE 2-0 (2-0)
Bozsik-stadion, 800 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics, Elez, Baráth – Nagy G. (Gazdag, 55.), Hidi, Godoy – Youla, Punosevac (Ihrig-Farkas, 70.), Holender (Ikenne-King, 61.). Edző: Marco Rossi
KTE: Tujvel – Lovrics, Szkopljak, Karan, Gyagya (Radoja, a szünetben), Laczkó Zs. – Vukaszovics (Eninful, a szünetben), Szavics (Szalai D., 68.), Kitl – N’Diaye, Novák. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Youla (30.), Holender (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bp. Honvéd még soha nem nyert bajnoki meccsen a Kecskemét ellen, ezúttal viszont kulcsfontosságú volt a siker a kispestiek számára, hiszen a kiesés ellen küzdenek az élvonal tavaszi hajrájában.

A középkezdés után rögtön helyzetbe került a Honvéd, de Holender nem tudta kihasználni a lehetőséget. A hetedik percben egy hazai szöglet után Vukaszovics kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a büntető elmaradt. A túloldalon Novák Csanád látványos csele és lapos beadása után a felpördülő labdát Kitl Miklós fejelte Kemenes kezei közé. Kiegyenlített mezőnyjáték következett, majd a harmincadik percben Holender varázsolta Youla fejére a labdát, aki két ember között felugorva a hálóba fejelt (1-0).

Egygólos előnyben is támadásban maradtak a kispestiek, Youla kétszer is betalálhatott volna. Előbb Tujvel hárított, aztán viszont rossz ütemben mozdult ki, a házigazdák légiósa elvitte mellette a labdát, de az üres kapu helyett az oldalhálóba lőtt. Az óriási kimaradt helyzet ellenére növelte előnyét a szünet előtt a Honvéd: a 45. percben Holender a kecskeméti védelem előzékeny asszisztálása mellett a hálóba lőtt (2-0).

A szünet után alaposan visszaesett a színvonal és az iram, ezért kevesebb volt a helyzet. Az 59. percben egy szabadrúgás után Punosevac közelről a kapu mellé felejt. A 73. percben egy újabb szabadrúgás után Baráth fejesét védte Tujvel. A kispestiek további helyzeteket dolgoztak ki, de újabb gólt már nem lőttek – a 85. percben Godoy például a kapufát találta telibe –, viszont így is nagyon fontos, megérdemelt győzelmet arattak, és megszakították rossz sorozatukat, hiszen először nyertek a KTE ellen az élvonalban.

A kispestiek szeptember 13. óta először nyertek a Bozsik-stadionban.

A motiválatlanul, gyengén játszó kecskemétiek a hajrában szépítettek, de Szalai Dániel találatát a játékvezető rejtélyes okokból nem adta meg.

– Nem volt jó érzés a Kecskemét elleni nyeretlenség, de kiváló pillanatban szakadt meg, éppen akkor, amikor nagyon kellett. Ráadásul jó játékkal! Az első félidőben az a csapat került kétgólos előnybe, amelyik jobban akarta a sikert, és úgy is állt hozzá. Ez a Honvéd volt, mert a Kecskemét csak játszadozott. A második felvonás már kiegyenlítettebb volt, mert a hazaiak átálltak az eredmény tartására, nem volt annyira égető számukra a harmadik gól megszerzése, nehogy kinyíljanak hátul – ezért egy kicsit feljött a KTE. Ezúttal is láthattuk, hogy a sikerért tenni kell, és akkor jön az eredmény is. Remélhetőleg ez a siker megnyugtatja a kispestieket a Videoton elleni meccs előtt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik