NB I

Idén megújulhat a pécsi stadion

Egymilliárd forintból újítják fel a Pécsi MFC arénájának déli lelátóját; új pályák is épülnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Még idén elkezdődhet a pécsi stadion felújítása: egymilliárd forintot fordítanak a déli oldalon egy új, kétszintes, fedett lelátó építésére, valamint edzőpályák és kiszolgáló-létesítmények kialakítására, jelentette be vasárnap délután a Fradi vendégjátéka előtt a PMFC elnöke, dr. Hargitai János. A Pécsi Újság úgy tudja, mindettől függetlenül továbbra is van esély arra, hogy egy új, modern stadion is épüljön Pécsett.

– Az már korábban eldőlt, hogy az állam egymilliárd forintot biztosít a munkálatokhoz – nyilatkozta a lapnak dr. Hargitai János. – A pénz tehát rendelkezésre áll, a támogatói szerződés megkötése pedig már folyamatban van, jelenleg az elképzelések egyeztetése folyik a szaktárcával és a szövetséggel.

A tervek ismertetve a klub elnöke kifejtette, a beruházás egyaránt szolgálja a nézők kényelmét, valamint az akadémiai képzés feltételeinek javítását. A déli lelátót részben elbontják, a helyére kétszintes, fedett nézőteret építenek, ahonnan mintegy ezerötszázan szurkolhatnak kulturált körülmények között.

A földszinten ajándékbolt, étkező, s az öltözők kapnak helyet. Az első emeleten, a lelátóterasz mögötti épületrészben büfé üzemel majd. A labdarúgó-növendékek számára ezen, valamint a második szinten szobákat, előadótermeket is kialakítanak, valamint a kor követelményeinek megfelelő vizesblokkok is készülnek. A második emeleten VIP-helyiségeket is kialakítanak.

– A beruházás részeként több új füves edzőpálya épül Kovácstelepen, ezek az utánpótlás-képzést szolgálják majd – mondta Hargitai János. Hozzátette, az építkezéseket a tervek szerint úgy hajtják végre, hogy a csapat közben majd használhatja a stadiont, azaz nem számolnak azzal, hogy hosszabb-rövidebb ideig albérletbe költözzenek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik