NB I

Az Újpest a pályán is leszavazta a Győrt

A házigazda lilák Perovics bombájával 1-0-ra győztek az ETO ellen az élvonal 26. fordulójában.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Újpest FC – Győri ETO FC 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1100 néző. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Heris, Forró – Balogh B., Addo (Bardhi, 64.) – Andrics (Sztaniszavljevics, 87.), Nagy G., Szuljics – Ojo (Perovics, 58.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Győr: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez – Nagy Á. (Windecker, 49.), Kamber, Pátkai (Bucsa, 64.), Rudolf G. (Kvilitaia, 77.) – Priskin, Koltai. Edző: Miriuta László
Gólszerző: Perovics (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A súlyos válságban lévő Győri ETO a klub megmentésére vonatkozó MLSZ-ötletet egyedüliként elutasító Újpest otthonába látogatott az élvonal 26. fordulójában, vasárnap délután. A bajnoki hajrá tulajdonképpen mindkét együttes számára tét nélküli, ehhez képest elfogadható iramban kezdődött a találkozó.

A csapatok törekedtek a támadásépítésre, de komoly helyzetekig nem jutottak. A 18. percben Nego beadása Lipták Zoltánról éppen Balogh Balázs elé került, de a lövését Nagy Ádám blokkolta. A szöglet után Addo kísérlete Priskin Tamás lábáról pattant ki. Ezt követően Nego bombáját Pogacsics vetődve kiütötte. A szöglet után Heris lőtt a kapu fölé. Megélénkült a meccs, amelyen ekkor egyértelműen a hazaiak domináltak. A 24. percben Kim Ojo lövését a becsúszó Lang Ádám hatástalanította.

A 31. percben a győriek is hallattak magukról: Priskin lőtt az oldalhálóba. A folytatásban némileg visszavettek a lendületből a csapatok, a kapuk ekkor nem forogtak veszélyben. Aztán a 42. percben Ojo lövését védte Pogacsics. A szünet előtt Balogh Balázs kapáslövése szállt fölé.

A második félidő lagymatag, eseménytelen kezdése után az 57. percben Pátkai Máté lőtt arasznyival a keresztléc fölé. A 65. percben Nego forintos labdát adott Perovicsnak a tizenhatoson belül, de Pogacsics nagy bravúrral védett. A túloldalon Rudolf Gergely pontos beadása után Priskin közeli, erős fejesét Balajcza kiütötte. A 69. percben Perovics távoli bombájának köszönhetően megérdemelten szerzett vezetést az Újpest (1-0). Ezután Bardhi távoli szabadrúgását fogta a győri kapus.

A 78. percben Bardhi lőtt távolról a kapu mellé. A hajrában törekedett az egyenlítésre az ETO, mégis a hazaiak lőhettek volna újabb gólt: a 88. percben Szuljics került helyzetbe, de addig várt a lövéssel, amíg Lipták blokkolni tudott. Nagyot küzdöttek a győriek, de a helyzetek eloszlása alapján megérdemelten nyert az Újpest.

A lilák megszakítás nélkül a harmadik győzelmüket aratták a bajnokságban. Ilyenre is régen volt példa legutóbb…

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa értékelte:

A meccsről annyit, hogy a nagyobb helyzetei szerintem a Győrnek voltak, egyszer az elején, aztán Priskin fejesénél, majd később is. Három nagy ziccerük volt, amivel eldönthették volna a meccset. Kim Ojo kiállítása simán jogos lett volna. Miriuta és a többiek mindent megtesznek, hogy becsületesen, normálisan fejezzék be ezt az egészet. Le a kalappal előttük.

Rudolf Gergely megkapta a második lehetőséget, hogy focizzon, mert bizonyára van egy kérője, és játszatni kell. Ha én edző lennék, nem adtam volna neki még egy sanszot, sőt a csapat környékére sem engedném a teljesítménye miatt, és egyébként sem. Adja el magát, ahogy akarja. Az ő helyén is egy fiatalt játszatnék, mert meccsek óta kerékkötő. Nem értek egyet vele, hogy Miriuta még egy sanszot adott neki.

Kim Ojo helyzete is érdekes. Még semmi maradandót nem csinált, gólt nem rúgott, de azt mondja, hogy több tiszteletet kér a játékosoktól és a bíróktól. Mire? Elveszi a pénzt és a lehetőséget egy fiatal magyar játékos elől. Persze, ebben nem csak ő a hibás, hanem az is, aki idehozta. Ilyenekkel van tele a magyar futball, és azóta ilyen a magyar futball, amióta ilyenekkel van tele az NB I.

https://www.youtube.com/watch?v=Fo3sTxh1Zhw

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik