NB I

Semmi nem jött össze az MTK-nak

Hiába próbálkoztak a kék-fehérek, gól nélküli mérkőzést játszottak Kispesten a Kecskemét ellen.
OTP Bank Liga, 26. forduló
MTK – Kecskeméti TE 0-0
Bozsik-stadion, játékvezető: Karakó
MTK: Hegedüs L. – Baki, Vukmir, Poór, Hajdú Á. – Pölöskei Zs., Kanta J., Vass Á. – Csiki, Torghelle (Horváth Zs., 53.), Bese. Edző: Garami József
KTE: Tujvel – Lovrics, Szkopljak, Karan, Gyagya, Laczkó – Radoja, Vukaszovics, Kitl (Patvaros, 92.) – N’Diaye (Szavics,60.), Novák (Szalai D., 71.). Edző: Bekő Balázs

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A dobogón maradásért küzdő MTK a jó tavaszt produkáló, ezáltal stabil középcsapatnak számító Kecskemétet fogadta kispesti albérletében az élvonal 26. fordulójában.

Meglehetősen álmosan, visszafogottan kezdett a KTE, de a fővárosiak sem törték össze magukat. Aztán a 13. percben Csiki Norbert került ígéretes helyzetbe, de a lövését Tujvel kivédte. A túloldalon N’Diaye fejelt az oldalhálóba. Az alföldiek szögletei veszélyesnek tűntek, majd a 27. percben Gyagya Attila szabadrúgása az oldalháló érintésével hagyta el a pályát. A 39. percben Torghelle megjátszott a sérülése után visszatérő Kanta Józsefet, a csapatkapitány átadása után Csiki került ziccerbe, de csúnyán fölé lőtt.

A szünet után Bese hajszálpontos beadását az őrizetlenül hagyott Torghelle öt méterről a kapus kezei közé fejelte. Kisvártatva ismét a rutinos csatár kerülhetett volna helyzetbe – ráadásul a támadást Csiki is kísérte –, de Gyagya szögletre mentett. A folytatásban további helyzeteket hagyott ki az MTK, az 57. percben például Hajdú Ádám lőtt fölé. A 73. percben Szkopljak felrúgta Horváth Zsoltot a tizenhatoson belül, de a játékvezető tizenegyes helyett nagy meglepetésre kifelé ítélt szabadrúgást.

A 77. percben Kitl Miklós lőhetett volna közelről, de Vukmir nagyot mentett. A 85. percben Baki Ákos lapos beadása után ketten is lőhettek volna, de elsuhant a lábak között a labda. Ezután Kanta beadását Csiki közvetlen közelről a kapu fölé bombázta. A 89. percben egy kontra végén Szalai Dániel lőtt, de Hegedüs Lajos bravúrral védett.

A kecskemétiek viselkedésén végig látszott, hogy elégedettek a döntetlennel, hiszen a meccs elejétől fogva húzták az időt, ám a játékvezető érdekes módon csak egyszer, a 92. percben figyelmeztette őket.

– Nagyon bosszantó, hogy egy szezonra való helyzetet kihagyott az MTK, pedig nyernie kellett volna, hiszen veszélyben van a harmadik helye. A jövő héten okosabbak leszünk, hiszen egymás ellen játszik a Debrecen és a Ferencváros. Helyzetekig eljutottak a játékosok, azzal nem volt baj, de azokat értékesíteni is kell, márpedig a befejezéseknél hiányzott a minőség. Torghelle elfáradt, mire ziccerig jutott, szerintem azért kellett lecserélni. A kecskemétiek az egy pontért jöttek, megpróbálták kihúzni, de a végén nyerhettek volna, Hegedüs nagyot védett. Akárhogy ragozzuk: ezt az MTK rontotta el – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa.

Olvasói sztorik