NB I

Két gól és két piros zárta a fordulót

A címvédő Debrecen 1-1-et játszott a Bp. Honvéd otthonában a hétvége zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Bp. Honvéd – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Vad II
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Elez, Baráth – Hidi, Nagy G. – Holender (Punosevac, 55.), Vécsei, Prosser (Gazdag, 62.) – Youla (Botka, 75.). Edző: Marco Rossi
DVSC: Verpecz – Lázár P., Mészáros N., Brkovics, Korhut (Balogh N., 75.) – Varga J. – Bódi, Bouadla (Ludánszki B., a szünetben), Mihelics, Jovanovics – Sidibe (Nagy Z., 85.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Youla (27.), illetve Bouadla (40.)
Kiállítva: Ikenne-King (72.), illetve Ludánszki B. (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesés ellen küzdő Bp. Honvéd a dobogóra törekvő Debrecent fogadta az élvonal 25. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap este.

Váltakozó dominanciájú mezőnyjátékkal, illetve kisebb lehetőségekkel, de istenigazából eseménytelenül teltek a percek, majd a 27. percben az első komoly helyzetből gól született: Holender pontos beadását Youla szép mozdulattal továbbította a hálóba (1-0). A negyvenedik percben Selim Bouadla távoli bombája a hálóban landolt (1-1). Érdekesség, hogy az első félidőben egyetlen nagyobb helyzet sem maradt ki.

Mint két tojás, úgy hasonlított egymásra a két félidő első húsz perce, ugyanis a szünet után is komolyabb helyzetek nélkül teltek a percek, bár a támadójátékot egyik fél sem hanyagolta. A hetvenedik percben egy kispesti szöglet után Ignjatovics fejesét védte Verpecz, majd Punosevac lövését blokkolták. Két perccel később Ikenne-King megkapta második sárga lapját, ezért emberhátrányba kerültek a hazaiak, majd Marco Rossi vezetőedzőt is elküldték a kispadtól.

A 77. percben Ludánszki Bence egyből piros lapot kapott egy szabálytalanság után, vagyis hamar egyenlővé vált a létszám. A szabadrúgást Vécsei Bálint a lécre bombázta. A hajrában némi debreceni fölény jellemezte a játékot, de a 94. percben Punosevac nyerhette volna meg a meccset a hazaiaknak, de rettenetesen rosszul találta el a labdát.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője értékelte:

Tetszett a végig elég nagy iramú mérkőzés. Nagyon kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, de szereztek két nagyon szép gólt. Holander nagyon szépen húzta meg a bal oldalon, a beadása, illetve Youla mozdulata is remek volt. Bouadla átlövése is hasonlóan szépre, védhetetlenre sikeredett. Szakály Péter kreativitása nagyon hiányzik a debreceni csapatból, ráadásul pechükre sérülés miatt a szünetben Bouadlát is elvesztették. Sokkal jobbak lennének az ilyen meccsek, ha sokkal több néző előtt rendeznék, de megint kevesen voltak a stadionban.

A második félidő a nagy darálásról szólt. Az első kiállítást Marco Rossi megkérdőjelezte, de a második sárga lap jogos volt. A futball lélektanához hozzátartozik, hogy egy kiállítás után a másik oldalon nagyon kell figyelni. Nem bírói hiba, de egy piros lap után nagyon figyelnek az ellenfélre is. A Honvéd közelebb volt a győzelemhez, gondoljunk csak Vécsei kapufájára, illetve az utolsó percben látott óriási helyzetre, amit Nagy Gergely nagyon szépen alakított ki. A harcos, kemény, jó iramú meccsen igazságos eredmény született, ám ez a dobogóra pályázó Debrecennek és a kiesés ellen küzdő Honvédnak is kevés.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.