NB I

Négyessel javított a Videoton

A székesfehérváriak a Pécs ellen igyekeztek kozmetikázni a Ligakupa-kiesést – sikerrel.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Videoton FC – Pécsi MFC-Matias 4-0 (2-0)
Székesfehérvár, 2600 néző. Játékvezető: Solymosi
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy. (Simon Á., 80.), Trebotics – Gyurcsó (Heffler T., 81.), Nikolics, Oliveira (Kovács I., 66.) – Feczesin. Edző: Joan Carrillo
PMFC: Polekszics – Nagy J. (Kővári, 81.), Balogh B., Ojdanics, Uzoma – Horváth A., James – Pauljevics, Fröhlich (Frank, 61.), Márkvárt – Szatmári L. (Heffler N., 70.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Gyurcsó (25.), Oliveira (37.), Nikolics (74., 80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A listavezető Videoton hazai pályán igyekezett kijavítani a szerdai, Debrecen elleni Ligakupa-vereséget és kiesést. Ehhez megfelelő partnernek tűnt a kiesés elől menekülő Pécs csapata.

A negyedik percben Gyurcsó remek beadását Nikolics a kapu fölé fejelte, a másik oldalon James közeli lövését Vinícius blokkolta a kapu előtt. A 19. percben Nikolics másodszor sem tudta értékesíteni Gyurcsó beívelését. Három perccel később Pauljevics lefutotta Stopirát, de mielőtt nagyobb baj lehetett volna belőle, a hazaiak védője nagy mentéssel javított. A 25. percben Oliveira hajszálpontos beadását az őrizetlenül hagyott Gyurcsó a hálóba fejelte (1-0).

A folytatásban megúszott egy büntetőt a Videoton, mert Vinícius felrúgta Uzomát a tizenhatoson belül. A túloldalon Nikolics kísérletét Polekszics kiütötte. A 33. percben Oliveira gyönyörű mozdulattal, sarokkal próbálkozott, de a pécsi kapus hárítani tudott. Öt perccel később Gyurcsó lapos beadása után Oliveira lövése megpattant Ojdanics lábán, úgyhogy Polekszics ezúttal nem védhetett (2-0).

A szünet után Gyurcsó újabb remek labdáját Feczesin értékesíthette volna, de Ojdanics becsúszva szögletre mentett. A másik oldalon Márkvárt lőtt közelről, éles szögből, de Calatayud kivédte. A továbbiakban is jó iramú, változatos játék zajlott a pályán, több lehetőséget is kialakítottak a csapatok. A 74. percben Stopira beadását Nikolics továbbította közelről a hálóba (3-0). Hat perccel később Gyurcsó szabadrúgását Nikolics fejelte a kapu hosszú sarkába (4-0).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

A meccs kezdete analóg volt a szerdai kupamérkőzéssel: figyelmetlenek voltak a fehérváriak, felelőtlenül eladták a labdákat, ezzel majdnem ismét hátrányos helyzetbe hozták magukat. Ha a Pécs kicsit rutinosabb, és jobban használja ki a lehetőségeit, az első negyedórában hátrányba került volna a Videoton, mint a Debrecen ellen.

Szerencséjük volt, hogy ez nem történt meg, aztán rendezték a soraikat, fejben is úgy álltak hozzá, ahogy kell, és sikerült kétgólos előnyt szerezniük a szünetig. Ez alapjaiban meghatározta a mérkőzést. Azért lett elfogadható a meccs, mert a Pécs kétgólos hátrányban sem adta fel a nyílt kontrajátékot, ezáltal újabb lehetőségei adódtak, és egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak, azzal együtt, hogy nem lőttek gólt.

Öt forduló van még hátra, egyre közelebb kerül a bajnokság megnyeréséhez a Videoton, de még lesznek komoly mérkőzései, és ha a Pécsnél jobb csapatok ellen játszik, nem biztos, hogy ilyen hibák beleférnek.

Olvasói sztorik