NB I

Mázlis nyíregyházi pontszerzés

Egy kivételével az összes lehetőségét kihagyta a vendég MTK, ezért 1-1 lett a vége.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Nyíregyháza Spartacus – MTK 1-1 (1-0)
Nyíregyháza, 2500 néző. Játékvezető: Iványi
Nyíregyháza: Balogh J. – Kosztics, Kovacsevics, Ivanovs, Fodor F., Törtei – Arziani, Halenár, Pekár, Rezes (Abdouraman, 75.) – Seydi (Rubus, 59.). Edző: Mátyus János
MTK: Hegedüs L. – Poór, Baki, Vukmir, Hajdú Á. – Vass Á., Thiam, Pölöskei Zs. – Horváth Zs. (Bese, a szünetben), Torghelle, Csiki. Edző: Garami József
Gólszerzők: Rezes (32.), illetve Thiam (60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A dobogóra pályázó, ám kulcsemberét, Kanta Józsefet sérülés miatt nélkülöző MTK a kiesés ellen küzdő – és ebben a küzdelemben elég jól álló – Nyíregyháza vendége volt az élvonal 25. fordulójának szombati játéknapján.

Az első percek a vendégeké voltak, két beadásnál is bizonytalankodtak a hazai védők. Előbb Törtei tisztázott Torghelle elől, majd Thiam törte el a labdát közelről, de aztán folyamatosan javult a Szpari játéka is, az első negyedóra azonban nagy izgalmakat nem hozott. Az első hazai kapura lövésre a 22. percig kellett várni, de Halenár távoli lökete néhány méterrel mellé szállt.

Fél óra elteltével sem láthatott komoly helyzetet a nyíregyházi publikum, főleg a küzdelem és a szabálytalanságok domináltak. A 32. percben aztán szinte a semmiből szerzett vezetést a Nyíregyháza: Kosztics beadását Pekár tökéletesen fejelte vissza középre, az üresen álló Rezesnek öt méterről csak a kapuba kellett bólintania (1-0). Öt perccel később az MTK-nak hatalmas lehetősége volt az egyenlítésre, Horváth Zsolt kapott remek labdát, lövése azonban a kivetődő Balogh Jánosról szögletre pattant. A játékrész végét megnyomták a kék-fehérek, de egy szép támadás végén Csiki a kapufát találta el.

A fordulás után Thiam került kecsegtető helyzetbe, majd az 53. percben egy szöglet után Torghelle fejelt két méterről a kapu fölé. Négy perccel később Bese közeli lövését védte Balogh. Nagyon visszaálltak a hazaiak, Halenár ennek ellenére gólt szerezhetett volna, de 14 méterről fölé bombázott. A következő lehetőség az MTK előtt adódott, és ez már meghozta az egyenlítést: Pölöskei Zsolt szabadrúgását Thiam fejelte a hálóba (1-1).

A folytatásban is a fővárosiak játéka dominált, a 69. percben egy gyors kontra végén Csiki Norbert lövését Balogh János kiütötte, majd Arziani szögletre mentett. Ezután Torghelle nagy helyzetét hatástalanította a nyírségiek kapusa. A 83. percben Pekár beadása után az MTK majdnem összehozott egy gólt a hazaiaknak, de csak szöglet lett a vége. Az újabb gyors vendégkontra is sarokrúgással zárult, a beívelés után Torghelle fejelt a keresztlécre.

A hajrában Pölöskei szabadrúgását kellett vetődve kiütnie Baloghnak, és mivel a legvégén sem született újabb találat, maradt a döntetlen, amivel talán a házigazdák lehetnek elégedettebbek, hiszen a második félidőben számos lehetősége volt az MTK-nak.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte:

Ha csak a táblázaton elfoglalt helyezéseket nézzük, akkor megint bravúros pontszerzésen van túl a Nyíregyháza, de a mérkőzés alapján nagyon csalódtam az MTK játékában. Ahhoz képest gyengén játszottak, hogy a dobogóért versenyeznek. A Szpari nagyon szervezetten, magabiztosan védekezett az első félidőben, mezőnyben pedig jobban játszott, mint ellenfele, úgyhogy megérdemelten szerzett vezetést egy szép akció után.

A második felvonásra visszaesett a mérkőzés színvonala, az MTK többet birtokolta a labdát, és a hazaiak által teremtett szituációkból adódott is egy-két helyzete, ám Balogh János szenzációsan védett. A gól rögzített helyzetből, negyven méteres mélységi felívelésből esett, ezért nagyon bosszantó. A második félidőben abszolút nem volt benne, hogy gólt szerez a Nyíregyháza, mert egyáltalán nem volt veszélyes a kapura. Az MTK-nak is kevés lehetősége volt, bár az egyikből kapufa lett. Nem tett annyit hozzá a Spartacus, hogy meg tudja nyerni a meccset.

Ebben a helyzetben minden pontra nagy szükség van, és ha támadásban acélosabb a társaság, összejöhetett volna a győzelem, de az egy pont is értékes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik