NB I

Egy kiállítás és két gól Kecskeméten

A házigazda KTE 1-1-et játszott a Paks ellen az élvonal 25. fordulójában.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Kecskeméti TE – Paksi FC 1-1 (0-0)
Kecskemét, 1800 néző. Játékvezető: Berke
KTE: Tujvel – Gyagya (Patvaros, 52.), Szkopljak, Karan, Fótyik – Radoja (Szalai D., 64.), Vukaszovics, Kitl (Gráczi, 81.) – Szavics – N’Diaye, Novák. Edző: Bekő Balázs
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kesztyűs, Kecskés – Bertus, Haraszti (Kiss T., 90.), Bartha (Vági, 92.) – Balázs Zs. (Hahn, 88.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Kitl (65.), illetve Balázs Zs. (60.)
Kiállítva: Kesztyűs (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Jó tavaszt produkáló középcsapatok találkoztak az élvonal 25. fordulójában Kecskeméten, ahol a Paks vendégeskedett.

A 13. percben N’Diaye ugratta ki Novákot, aki elhúzta a labdát Molnár Péter mellett, de már nem tudta irányítani, így a kapu mellé lőtt. Nehezen találtak egymáson fogást a csapatok, főleg a mezőnyben zajlott a játék. Többet volt a labda a Paksnál, aztán kiegyenlítődött az összkép, de helyzetek továbbra sem alakultak ki. A 41. percben Haraszti lőtt 18 méterről, centikkel fölé.

A szünet után Kesztyűs és Kitl futott a labdára, a paksi fiatal nagyon elkésett, a csúnya belépő után a játékvezető habozás nélkül kiállította. A hatvanadik percben Haraszti passzolt az üresen érkező Balázs Zsolthoz, aki a hálóba lőtt (0-1). öt perccel később a paksiak kifejeltek egy hazai szögletet, majd Szalai Dániel beadása is lecsorgott, de Kitl Miklós húsz méterről a lábak között a kapuba lőtt (1-1). Felpörgött a meccs, amelynek jót tettek a gólok. A 74. percben Szavics passza elment N’Diaye előtt, majd Szalai lőtt éles szögből mellé.

Három perccel később Szavics szabadrúgása átszállt a hosszú oldalra, ahonnan Fótyik lőtt fölé éles szögből. A nyolcvanadik percben Kitl esett el a védője mellett, de ez nem ért büntetőt. Egy perc múlva Szavics lekészítése után Vukaszovics bombázott a kapu fölé. Kicsit kinyílt a végére a KTE, ezért a Paks kontrázhatott, de a 87. percben Bartha a kapu mellé lőtt. Egy perccel később Novák fejelte le a labdát N’Diaye elé, aki ígéretes helyzetben a hosszú sarok mellé lőtt – tudósított a KTE honlapja.

– Az első félidő álmosra, nyögvenyelősre sikeredett mindkét csapat szempontjából. A szünet után, a kiállítást követően felpörögtek az események, előbb a Paks oldaláról, majd utána hazai oldalról is. Úgy tűnt, a vendégeknek tett jót az emberhátrány, mert összeszedték magukat, a KTE-nek pedig az tett jót, hogy gólt kapott. Ha nincs a piros lap, lehet, hogy nagyon unalmasan alakul a második félidő is, így viszont volt olyan egy percen, amikor három százszázalékos helyzet alakult ki a kapuk előtt. Az utolsó félóra is jó színvonalú volt, igazságos a döntetlen – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Ferencváros, a Fehérvár és a Kecskemét korábbi kiváló játékosa.

Olvasói sztorik