NB I

Pécsett lehajrázták a Honvédot

A kispestiek két perc alatt két gólt kaptak a második félidő végén a PMFC otthonában.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Pécsi MFC-Matias – Bp. Honvéd 2-1 (0-0)
Pécs, 1000 néző. Játékvezető: Bognár T.
PMFC: Helesfay – Nagy J., Balogh B., Csausics (Ojdanics, 38.), Uzoma – Horváth A., Márkvárt – Pauljevics, Fröhlich (Rácz F., 64.), Szatmári (Weitzer, 77.) – Makrijev. Edző: Robert Jarni
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Elez, Nagy G. – Hidi, Prosser (Gazdag, 73.), Vécsei, Meza (Holender, 45+3.), Baráth – Punosevac (Youla, 60.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Ojdanics (85.), Makrijev (86.), illetve Holender (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kiesési rangadót rendeztek az élvonal 24. fordulójában, hiszen a szombati játéknap előtt 18 pontos Pécs a 19 pontos Bp. Honvédot fogadta.

Kiegyenlített küzdelmet láthatott az első félidőben a nagyjából ezerfős közönség. A játékrész első felében inkább az akkor kapufáig is jutó hazaiak, majd a második részben a vendégek voltak aktívabbak és kapura veszélyesebbek.

A szünet után meglehetősen sokáig a mezőnyben folyt a játék, aztán a hajrához közeledve a Pécs újra a kapufát találta el, a Honvéd viszont egy perc múlva megszerezte a vezetést: a 71. percben Holender kilenc méterről, a kapus felett a hálóba fejelte a jobb oldalról kapott labdát (0-1).

A kapott gól észhez térítette a hazaiakat, akik néhány perccel a lefújás előtt bő egy perc alatt kétszer is bevették Kemenes kapuját, így otthon tartották a három pontot. A 85. percben Márkvárt ívelte középre a labdát, és a rosszul kimozduló Kemenes mellett Ojdanics hét méterről a kapuba lőtt (1-1). Egy perccel később a rutinos bolgár csatár, Dimitar Makrijev megszerezte első magyar bajnoki gólját, ezzel megfordította az állást a Pécs (2-1), és megelőzte legyőzött riválisát a tabellán.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa értékelte:

Az első félidőben nem született gól, de akkor is voltak helyzetek. Kiegyenlített mezőnyjáték mellett a Pécsnek három, a Honvédnak egy nagyobb lehetősége akadt, tehát a hazaiak álltak közelebb a gólszerzéshez. A második felvonás érdekes volt, mert a hetvenedik percig jóformán semmi nem történt, elég színvonaltalan, csapkodó volt a játék. Ezután ismét a Pécsnek volt egy hatalmas helyzete, a labda a kapufát érintette, majd a gólvonalról kifelé jött, az ellentámadásból pedig a Honvéd gólt szerzett.

Úgy nézett ki, hazai szempontból annyi a meccsnek, mert a kispestiek magabiztossá váltak, a pécsiek játéka pedig meddő erőlködésbe csapott át. Egy kapushiba kellett a fordulathoz: Kemenes elindult egy beadásra, majd félúton megállt, ebből született az egyenlítés, majd szűk két perc múlva jött a második gól is. A hátralévő perceket extázisban játszotta le a PMFC, a lefújás után pedig olyan hihetetlen volt a hangulat a stadionban, mintha bajnokságot nyert volna a csapat. Ebből most jól jött ki a Pécs, amely nagyon fontos győzelmet aratott, ez sok erőt adhat a Videoton és a Ferencváros elleni találkozók előtt.

Olvasói sztorik