NB I

Meccs a költészet napján: Altató

Erre talán József Attila is büszke lenne! Az MTK gól nélküli mérkőzést játszott Dunaújvárosban.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Dunaújváros PASE – MTK 0-0
Dunaújváros, 1300 néző. Játékvezető: Iványi
DPASE: Nagy G. – Farkas V., Vaskó, Hidvégi (Thiago, 77.), Szekeres A. – Villám, Csehi T., Petneházi (Lázár Zs., 67.), Jakab D. (Grubjesics, 57.) – Eppel, Orosz M. Edző: Artner Tamás
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Baki, Vadnai, Vukmir – Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J., Horváth Zs. – Torghelle, Hrepka (Bese, a szünetben). Edző: Garami József

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A sereghajtó Dunaújváros a második helyezett MTK-t fogadta az élvonal 23. fordulójának szombati első mérkőzésén. A hazaiak kispadján Artner Tamás vezetőedző második mérkőzésén a második sikerére készült, de a múlt hétvégén két gólt szerző Nikházi Márkot eltiltás miatt nélkülöznie kellett.

A negyedik percben Torghelle közeli kísérletét védte Nagy Gergely. A 29. percben Torghelle fejelt a kapufa mellé, bár a labda közben egy védő kezét is érintette. A két helyzet között eltelt 25 percben az MTK meddő mezőnyfölénye jellemezte a játékot, de a hazaiak is derekasan próbálkoztak a támadásépítéssel, ám kevés lehetőség adódott a csapatok előtt. A 43. percben Hrepka közeli próbálkozását Nagy Gergely hatástalanította. A meglehetősen eseménytelen első felvonás lefújása előtt Jakab Dávid lőtt a kapufa mellé.

Az 57. percben egy újvárosi szöglet után Vaskó ígéretes lövését blokkolták. A másik oldalon Torghelle látványosan feldobta magát a tizenhatoson belül, de a sárga lap elmaradt, pedig színészkedésért járt volna az MTK rutinos támadójának. A 66. percben Horváth Zsolt lőhetett volna közvetlen közelről, de Nagy ezúttal is hárított. A másik oldalon egy jó beadás után Csehi Tamás lábáról a kapufa mellé pattant a labda.

A 78. percben Bese Barnabás beadása után Horváth Zsolt elé került a labda a tizenhatoson belül, de 11 méterről leadott lövését Nagy Gergely bravúrral kiütötte. A 93. percben Orosz Márk 18 méteres lövését vetődve védte Hegedüs. A meccsen végül nem született gól, de az ikszért járó egy-egy pont egyik csapatnak sem jó, hiszen a DPASE sereghajtó maradt, az MTK-t pedig továbbüldözi a Fradi. A fővárosiak több mint egy év (tavaly március 1.) után játszott ismét döntetlent a bajnokságban.

A költészet napján országszerte nyilván sok helyen elhangzik József Attila egyik legismertebb verse, az Altató. A Dunaújváros és az MTK labdarúgói bizonyára a mai teljesítményükkel akartak tisztelegni a költő emléke, és születésének 110. évfordulója előtt, mert aki ezen a meccsen nem aludt el, annak javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz.

– Bár a rajt nem sikerült, a múlt héten megéreztük a győzelem ízét, most pedig már hiányérzetem van, amiért nem tudtuk megverni az MTK-t, holott tudom, hogy magasabban jegyzett csapatról van szó. Szerintem a játékosaink maximálisan jól álltak hozzá a találkozóhoz küzdeni tudásban és játékban is. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de egyik oldalon sem sikerült ezeket gólra váltani. Játékban nem volt problémánk, felvettük a párharcokat, a kis passzos támadások ellen jól védekeztünk, támadásban pedig próbáltuk megbontani őket – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik