NB I

Ismét mulandó volt a Diósgyőr előnye

Hiába vezetett a DVTK, végül 1-1-et játszott a Bp. Honvéd vendégeként az élvonal 23. fordulójában.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 1-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 1100 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Elez, Ignjatovics, Morgan (Botka, 88.) – Nagy G., Hidi, Godoy (Gazdag, 81.), Vécsei – Prosser, Punosevac (Ontivero, 59.). Edző: Marco Rossi
DVTK: Antal B. – Okuka, W. Alves, Németh M., Huszics (Szalai V., 73.) – Egerszegi, Koman (Krsztics, 93.) – Marjanovics, Bognár I., Takács T. – Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Hidi (31.), illetve Marjanovics (7.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Honvéd és a Diósgyőr is rosszul kezdte a bajnokság tavaszi idényét, de nagy különbség, hogy a borsodiak nyeretlenül látogatottak Kispestre, a hazaiak viszont egy hete győzni tudtak Szombathelyen. A két együttes nemrég kétszer is találkozott egymással, a fővárosiak idegenbe lőtt több góllal (3-3) jutottak tovább a Ligakupában. A vendégek csapatkapitánya, Gosztonyi András sérülés miatt hiányzott, Ivan Rados és Kovács Gábor szintén.

Eleinte változatos küzdelmet láthattunk, majd a hetedik percben Marjanovics betört a tizenhatoson belülre, közben megelőzte védőjét, Morgant, majd a hálóba lőtt (0-1). A 16. percben Koman passza után Bognár István nagy helyzetbe került, de hét méterről a kapu fölé lőtt. Vécsei Bálint a 27. és a 28. percben is egyenlíthetett volna, de mindkét helyzetét kihagyta. A hazai gól ennek ellenére nem maradt el: a 31. percben Okuka felszabadítási kísérlete után éppen középre pattant a labda, Hidi Patrik pedig kapásból a hálóba bombázott (1-1).

Három perccel később is Okuka tisztázott, de Godoy bombája a kapu fölé ment. A kispestiek átvették az irányítást, és majdnem ismét eredményesek voltak: Prosser még a vendégek kapusát is kicselezte, de nem tudott az üres kapuba lőni, ehelyett Punosevachoz passzolt, de a légiós gyenge kísérlete után mentett Okuka. Ezután előbb Vécsei lőtt arasznyival a keresztléc fölé, majd Kemenes Szabolcsnak kellett a kapujából kifutva mentenie Griffiths elől.

A várakozásokhoz képest meglepően jó első félidőt produkáltak a csapatok.

A szünet után sem lehetett panasz az iramra, de ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg. A 73. percben Huszics 25 méteres szabadrúgása alig ment el a Honvéd kapuja felett, majd egy szép miskolci akció végén Griffiths 12 méteres lövése a hazai védelemben akadt el. A 78. percben Griffiths lőtt a kapu mellé. A hajrában a hazaiak domináltak, Prosser szögletét Vécsei a rövid saroknál a kapu mellé fejelte, de több gól nem született, vagyis a DVTK ezúttal is vezetett, de most sem tudta megtartani az előnyét.

A remek első félidő után a második felvonásban meglepően visszafogott teljesítményt nyújtottak a csapatok. A kispesti csapat sorozatban hetedik hazai mérkőzésén nem tudta begyűjteni a három pontot. Legutóbb ez tavaly szeptemberben a Haladás ellen sikerült neki.

– A végeredmény a Diósgyőr számára hízelgő. Elégedetlen vagyok, mert ezt a meccset megnyerhette volna a Honvéd, ha nem alussza át az első tíz-tizenöt percet. Abban az időszakban csak a vendégek voltak a pályán, alig hittem el – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője. – Punosevac fejese után, a huszadik perc tájékán kezdtek igazán játszani a kispestiek, és nem sokkal később jött is az egyenlítés, majd Vécsei helyzetei. Abban a húsz percben el lehetett volna dönteni a mérkőzést. A második félidő jól kezdődött, de már egyik csapatban sem volt akkora tűz, mint korábban. Egy héttel ezelőtt a Honvéd szinte az összes helyzetét értékesítette Szombathelyen, most nem. A második félidőben is kellett volna egy húsz-huszonöt perces jó periódus, akkor összejöhetett volna a siker.

Olvasói sztorik