NB I

Továbbra is hiánycikk az újpesti gól

A lilák 1-0-ra kikaptak a Videoton otthonában a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén.
Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Videoton FC – Újpest FC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, játékvezető: Pintér Cs.
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Fejes A., Mareval – Simon Á., Trebotics – Gyurcsó (Oliveira, 65.), Ivanovszki (Nikolics, 65.), Heffler T. – Feczesin (Sándor Gy., 80.). Edző: Joan Carrillo Milan
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Nagy G., Balogh B. – Szuljics, Sztaniszavljevics (Bardhi, 61.), Andrics – Perovics (Ojo, 68.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Gyurcsó (43.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ebben a szezonban a bajnoki mérkőzés és a Ligakupa-találkozó után harmadszor kellett Székesfehérvárra látogatnia az Újpestnek, hiszen a Magyar Kupa elődöntőjében is összekerült a Videotonnal. Joan Carrillo nyolc helyen változtatott a vasárnapi csapatán: csupán Calatayud, Gyurcsó és Trebotics lépett pályára kezdőként azok közül, akik a két csapat három nappal ezelőtti bajnokijánis a kezdőben kaptak helyet. Az Újpest trénere ellenben ugyanazt a 11 játékost nevezte ma is, akiket vasárnap este.

A 19. percben Forró Gyula ígéretes beadását Maréval fejelte a levegőbe, Calatayud beleütötte, és csak másodszorra tudta megfogni a labdát. A 41. percben Andrics lőtt a kapufa mellé. A két esemény között szinte kizárólag helyzetek nélküli, unalmas mezőnyjátékkal teltek a percek. A szünet előtt Calatayud kivetődése után Szuljics elesett a tizenhatoson belül, de büntető helyett sárga lapot kapott, az ellentámadás végén pedig megszerezte a vezetést a Videoton, miután teljesen egyedül, őrizetlenül érkezett Feczesin remek beadására (1-0).

Az 53. percben egy újpesti szöglet után Brachi magabiztosan kifejelte a labdát a gólvonalról. Hat perccel később Nagy Gábor beadását Andrics sarokkal erőtlenül továbbította a kapu felé, pedig Nego lendületesen érkezett mögötte. A másik oldalon Gyurcsó labdáját Ivanovszki értékesíthette volna, de Nagy Gábor és Heris együttes erővel mentett, a kipattanót Heffler Tibor küldte kapura, ám Balajcza nagy vetődéssel hárított.

A 62. percben Heris lőtt közelről a kapu fölé. A 71. percben Szuljics beadása elpattogott a hazai kapu előtt, végül Brachi tisztázott Andrics elől. Ezután Bardhi beadását Nagy Gábor küldte kapura, de a tizenhatoson belül blokkolták, majd Balogh Balázs lövését védte vetődve Calatayud. A 79. percben Bardhi kellemetlen szabadrúgását fogta a fehérvári kapus. Ezúttal is több helyzetük volt a liláknak – akik alaposan megnyomták a hajrát –, de a Videoton most is hatékonyabb volt, ennek köszönhetően újra 1-0-s sikert aratott. Folytatás április 28-án…

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Folytatódott az eddigi tavaszi tendencia, megint azt láttuk, hogy a Videoton játéka minden ötletességet, kreativitást mellőzött, az első félidőben különösen. Egyetlen futballra emlékeztető momentum volt, a gól előtti szituáció, illetve a gól. A második felvonás első néhány percében kialakult egy adok-kapok a két kapu előtt, akkor picit magasabb sebességre kapcsoltak a csapatok, aztán visszasüllyedt az első félidő kerékvágásába a Videoton futballja.

Nagyon defenzívek voltak a hazaiak, ahogyan az elmúlt mérkőzéseken is. Nem értem, hogy az edző miért küldte be Feczesin helyett Sándor Györgyöt, ha korábban egy-két gesztusával a nemtetszését fejezte ki az időhúzás miatt. Nem tudom, hogy a néhány egy-nullás kiszenvedett győzelem a Videoton érdeme, vagy a magyar futball szegénysége, mert ennyire gyenge játék van az NB I-ben? Szerintem ez kritika a többi csapatra nézve.

Ezzel az elképzelés nélküli futballal mégis tudnak nyerni, bár ez nem nagy dicsőség, és nem túl biztató a folytatást tekintve. Nem azt látjuk, hogy egy-két gyengébb meccs után folytatódik az őszi játékuk, a lehengerlő, ötletes, kreatív futball, hanem minden találkozó egyre gyengébb. Nem látom a felfelé ívelő formát a bajnokság hajrájára, és talán az aranyéremhez ez is elég lesz, de ez nem látom a jövőképet a nemzetközi kupával kapcsolatban.

Edzői értékelések

Joan Carrillo, Videoton: – Nem túl nagy előny az egy-null, de ami ennél fontosabb, hogy nem kaptunk gólt. Egy száznyolcvan perces összecsapás félidejében egy-nullra vezetünk, egy lépéssel közelebb vagyunk a célhoz, de vár még ránk egy nehéz visszavágó idegenben. A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, ha technikai hibákat követnek el, az nem olyan nagy probléma, mert benne van a játékban. Persze ezeket a hibákat is minimálisra kell csökkenteni. A motiváltság és a munka, amit a játékosok beletesznek a meccsbe, az a legfontosabb. Voltak ma is rosszul sikerült passzok, de sikerült nyernünk. Sokan mondhatják, hogy szerencsénk volt, ahogy mondták a vasárnapi bajnoki után is. De tudni kell, hogy szerencséje annak van, aki sokat tesz érte. A mai győzelemért ismét megdolgozott a csapat, kőkemény munka van az eredmény mögött. A labdabirtoklásunk azonban ezúttal sem volt optimálisnak nevezhető, akárcsak vasárnap, ezen mindenképp javítanunk kell. Szeretnék köszönetet mondani minden szurkolónak, aki a helyszínen szurkolt nekünk, az ő támogatásukra is nagy szükség volt.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Hasonló volt ez a mérkőzés is, mint a három nappal korábbi bajnoki. Nagy nyomást helyeztünk a Videotonra, de gólt nem sikerült szereznünk. Az első félidő végén az egyik hibánkat gólra váltotta a hazai csapat. Továbbra is problémát jelent számunkra, hogy a meglévő helyzeteinkből nem tudunk gólt szerezni, ezen mindenképp változtatni kell a jövőben. Úgy gondolom, hazai pályán képesek leszünk megfordítani a párharc állását, és kiharcoljuk a továbbjutást.

(forrás: vidi.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik