NB I

Elmaradt az Újpest húsvéti feltámadása

A listavezető Videoton számottevő támadójáték nélkül is 1-0-ra győzött a lilák vendégeként.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Újpest FC – Videoton FC 0-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1300 néző. Játékvezető: Vad II
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Nagy G., Balogh B. – Szuljics, Sztaniszavljevics, Andrics (Bardhi, 81.) – Perovics (Ojo, 76.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Csakla, Stopira – Oliveira, Sándor Gy. – Gyurcsó (Heffler T., 75.), Kovács I. (Simon Á., 45.), Trebotics (Vanovszki, 58.) – Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerző: Oliveira (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A listavezető Videoton a tavasszal gyengélkedő, de a Gyirmót elleni 4-0-s kupameccsből önbizalmat merítő Újpest otthonában lépett pályára az élvonal 22. fordulójának zárómeccsén.

A nyolcadik percben Nagy Gábor beadása kapura ment, Calatayudnak szögletre kellett ütnie a labdát. Támadásban maradtak a hazaiak, a 12. percben Andrics hajszálpontos beadása után Perovics elé került a labda, de hiába lőhetett középen őrizetlenül, mert telibe találta a kapust. A 26. percben egy hazai szabadrúgás után Perovics fejelt a kapu mellé. Három perccel később a kapuba talált, de les miatt érvénytelen volt a gól.

Ezt követően Nagy Gábor bátor lövését fogta a kapus. A 34. percben Szuljics, majd Nagy Gábor veszélyes kísérletét is kiütötte Calatayud. Hiába támadott 35 percen keresztül az Újpest, mert az első komoly lehetőségüket gólra váltották a fehérváriak: Stopira pontos labdáját Oliveira nagyszerű egyéni akció után lőtte a hálóba (0-1). Ezután Perovics újabb gólt lőtt lesről, de a valódi egyenlítés nem jött össze a házigazdáknak.

A szünet után húsz másodperccel Nikolics lőtt a kapu mellé. A másik oldalon Juhász melléfejelt, Calatayud pedig mellényúlt a beívelt labdának, de Csakla végül kirúgta a kapu elől. Az 51. percben egy újabb gyors újpesti támadás végén Nego passzát Szuljics a kapu mellé lőtte. A folytatásban kisebb lehetőségeket láthattunk mindkét oldalon, de ezek kivétel nélkül veszélytelenek voltak, a játék színvonala és irama alaposan visszaesett.

A 74. percben Bardhi kiváló szabadrúgását Calatayud szögletre ütötte. Az utolsó negyedórában szinte semmi említésre méltó nem történt, majd a legvégén Kim Ojo fejesét fogta a fehérvári kapus. Az Újpest megszakítás nélkül a harmadik hazai bajnoki meccsét is elvesztette.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

A szünetben nyilatkozó Balajcza Szabolcsnak van igaza, sajnos számítani lehetett, hogy így fog játszani a Videoton, mert folyamatosan gyenge produkciót nyújt mostanság. Nem tudom, hogy a magyar bajnokság gyenge színvonala miatt győznek, vagy szerencséjük van, de értékelhetetlen játékkal, foci nélkül nyerték meg a mai mérkőzést is. Az MTK, sőt a Puskás Akadémia ellen is az történt, hogy a mezőnyben jobban futballozott az ellenfél. Aggasztó számomra, és gondolom, minden Videoton-érzelmű szurkoló számára, hogy folyamatosan gyenge a csapat futballja.

A támadópotenciál gyengeségéhez hozzátartozik, hogy nincs a középpályán olyan futballista, aki váratlan megoldásokra képes, és egy-egy megmozdulásával eldöntené a meccseket. Nem tudom, szakmailag hogyan értékelik mindezt az edzők, de ennek biztosan oka van. Tavasszal nem volt értékelhető találkozója az együttesnek, attól függetlenül, hogy a tabellán nem csökkent az előnye. Az ország egyik legjobban – ha nem a legjobban – menedzselt klubja a Videoton, amelyben nagyjából azonos képességű, jól megfizetett huszonöt játékos szerepel, éppen ezért nem értem, hogy a vezetőedző miért ragaszkodik hetek óta a formán kívül játszó játékosokhoz. Biztosan ez is hozzájárul ahhoz, hogy nem tudnak megújulni, és nyögvenyelős, izzadtságszagú, nem szórakoztató meccseket játszanak. A támadásvezetések esetleges, nincs koreográfiája a játéknak, amely unalmas és egysíkú. Sajnálom a csatárokat, mert hiányzik a kidolgozott támadásvezetés.

Olvasói sztorik