NB I

Kettős sikerrel négy között a Videoton

A székesfehérváriak 3-0-ra győztek a Pécs otthonában a negyeddöntő visszavágóján.
Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Pécsi MFC-Matias – Videoton FC 0-3 (0-1)
Pécs, 300 néző. Játékvezető: Iványi
PMFC: Gőcze – Molnár S., Ojdanics, Horvát G. (Márkvárt P., 66.), Tadejevics (Pejakovics, 62.) – Pávkovics, Heffler N., Frank, Kővári, Rácz F. (Takács Á., 79.) – Fröhlich. Edző: Robert Jarni
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Fejes A., Maréval – Sándor Gy. (Trebotics, 63.), Simon Á. – Gyurcsó (Pajac, a szünetben), Ivanovszki (Szolnoki, 72.), Heffler T. – Feczesin. Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Feczesin (tizenegyesből 12.), Ivanovszki (59.), Trebotics (85.)
Kiállítva: Márkvárt P. (68.), illetve Pajac (63.)
Továbbjutott: Videoton, kettős győzelemmel (5-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Videoton hazai pályán 2-1-re nyert a Pécs ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén, a visszavágót szerda este rendezték. Székesfehérváron a PMFC vezetett, majd a házigazdák kaptak két tizenegyest, de csak a másodikat értékesítették a hosszabbítás perceiben.

Ezúttal a Videotoné volt az első lehetősége, de a második percben Gyurcsó 22 méterről a kapu fölé lőtt. Az első tíz perc komolyabb helyzet nélkül telt, de aztán Brachi beadásnál Feczesin fejese Ojdanics kezére pattant, kis játékvezetői hezitálás után a Videoton tizenegyest kapott, amit Feczesin magabiztosan értékesített (0-1).

A 16. percben Heffler Norbert 24 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda a keresztlécen csattant. A 21. percben Heffler Tibor a kapuba talált, de les miatt a bíró érvénytelenítette a gólt. A folytatásban Heffler Tibor, Gyurcsó, illetve Frank próbálkozása is célt tévesztett, majd a szünet előtt Feczesin húszméteres lövését követően Gőcze Gergőnek nagy bravúrral kellett védenie.

Az 59. percben Tadejevics ellen szabálytalankodtak a fehérváriak, de a játékvezető nem fújt, a Videoton pedig zavartalanul folytatta támadását: Ivanovszki remekül kapta a tizenhatosnál a labdát, majd az öt és feles sarkától a kapu hosszú sarkába lőtt (0-2). Az eset után a hazaiak légiósát le kellett cseréni.

A 64. percben Pajac szándékosan letalpalta Molnár Somát, ezért egyből piros lapot kapott. A pécsieknél csupán bő két percet játszott Márkvárt Patrik, aki a becserélése után az volt az első dolga, hogy hátulról becsúszott Brachinak, ezért őt is egyből kiállította a játékvezető. A 71. percben Frank átadása után a középen érkező Fröhlich a kapu közepébe lőtt, de a bíró les miatt ezt a gólt is érvénytelenítette – határeset volt… A túloldalon Trebotics került nagy helyzetbe, de 15 méterről csúnyán mellé lőtt.

A mérkőzés egész ideje alatt a stadion mellett lelkesen szurkoló pécsi drukkerek pirotechnikai eszközöket is bevetettek, persze, ezt a stadionon kívül nem tiltja semmi. A 85. percben Feczesin remekül ugratta ki Treboticsot, aki 11 méterről higgadtan lőtt a kapuba (0-3). A végén Feczesin lövését védte nagy bravúrral Gőcze – tudósított a PMFC honlapja.

A Videoton némi játékvezetői rásegítéssel, kettős győzelemmel jutott tovább, és az Újpesttel találkozik a fináléba kerülésért.

Edzői értékelések

Jarni Robert, PMFC: – Tisztában voltunk azzal, hogy egy-nullás győzelemmel már mi harcoltuk volna ki a továbbjutást. Ennek megfelelően vártunk is az első lehetőségünkre, sajnos azonban viszonylag korán kaptunk egy gólt tizenegyesből. Úgy gondolom, ez a találat el is döntötte a továbbjutás sorsát. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de az a véleményem, hogy ezúttal szigorú ítéletet hozott. Az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a Vidinek. Nálunk nincs olyan, hogy erősebb csapat vagy gyengébb. Tizenkilenc mezőnyjátékosunk van, és Székesfehérváron is egy végig kiélezett, izgalmas meccset játszottunk, ahol végül szerencsétlen vereséget szenvedtünk. Meggyőződésem, ha nincs a tizenegyes, akkor egy sokkal kiélezettebb mérkőzést játszottunk volna a fehérváriakkal.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Azért jöttünk Pécsre, hogy egy jó meccsen kivívjuk a továbbjutást. A PMFC egy olyan csapat, amely szeret focizni, szeret jól focizni. Erre fel is voltunk készülve. Nagyon fontos volt számunkra a mai meccs, és ez látszott is a játékosok hozzáállásán. Ennek nagyon örülök. Az első gól után nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, végül sikerült is megvalósítanunk a célunkat. Nagy intenzitással játszott mindkét együttes, az első gól után nyugodtabban futballozhattunk. Pajac egy rendkívül jóindulatú srác, biztos vagyok abban, hogy semmilyen szándékosság nem dolgozott benne, nagyon várta, hogy pályára léphessen, úgyhogy inkább a nagy bizonyítási vágy volt az oka a kiállítással járó mozdulatnak. Az, hogy a döntőbe jutásért éppen azzal az Újpesttel játszunk, amelynek otthonába vasárnap bajnoki mérkőzésre látogatunk, egyelőre nem számít, hiszen jelenleg csak a következő bajnokival foglalkozunk.

(forrás: vidi.hu)

További eredmények

Kisvárda–Szolnok 1-3, 1-1, továbbjutott: Szolnok

Ferencváros–Csákvár 5-0, 5-0, továbbjutott: Ferencváros

Az elődöntő párosítása: Videoton–Újpest és Ferencváros–Szolnok.

Olvasói sztorik