NB I

Kiesett a PMFC

A székesfehérváriak 3-0-ra győztek a Pécs otthonában a negyeddöntő visszavágóján.
Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Pécsi MFC-Matias – Videoton FC 0-3 (0-1)
Pécs, 300 néző. Játékvezető: Iványi
PMFC: Gőcze – Molnár S., Ojdanics, Horvát G. (Márkvárt P., 66.), Tadejevics (Pejakovics, 62.) – Pávkovics, Heffler N., Frank, Kővári, Rácz F. (Takács Á., 79.) – Fröhlich. Edző: Robert Jarni
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Fejes A., Maréval – Sándor Gy. (Trebotics, 63.), Simon Á. – Gyurcsó (Pajac, a szünetben), Ivanovszki (Szolnoki, 72.), Heffler T. – Feczesin. Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Feczesin (tizenegyesből 12.), Ivanovszki (59.), Trebotics (85.)
Kiállítva: Márkvárt P. (68.), illetve Pajac (63.)
Továbbjutott: Videoton, kettős győzelemmel (5-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Videoton hazai pályán 2-1-re nyert a Pécs ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén, a visszavágót szerda este rendezték. Székesfehérváron a PMFC vezetett, majd a házigazdák kaptak két tizenegyest, de csak a másodikat értékesítették a hosszabbítás perceiben.

Ezúttal a Videotoné volt az első lehetősége, de a második percben Gyurcsó 22 méterről a kapu fölé lőtt. Az első tíz perc komolyabb helyzet nélkül telt, de aztán Brachi beadásnál Feczesin fejese Ojdanics kezére pattant, kis játékvezetői hezitálás után a Videoton tizenegyest kapott, amit Feczesin magabiztosan értékesített (0-1).

A 16. percben Heffler Norbert 24 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda a keresztlécen csattant. A 21. percben Heffler Tibor a kapuba talált, de les miatt a bíró érvénytelenítette a gólt. A folytatásban Heffler Tibor, Gyurcsó, illetve Frank próbálkozása is célt tévesztett, majd a szünet előtt Feczesin húszméteres lövését követően Gőcze Gergőnek nagy bravúrral kellett védenie.

Az 59. percben Tadejevics ellen szabálytalankodtak a fehérváriak, de a játékvezető nem fújt, a Videoton pedig zavartalanul folytatta támadását: Ivanovszki remekül kapta a tizenhatosnál a labdát, majd az öt és feles sarkától a kapu hosszú sarkába lőtt (0-2). Az eset után a hazaiak légiósát le kellett cseréni.

A 64. percben Pajac szándékosan letalpalta Molnár Somát, ezért egyből piros lapot kapott. A pécsieknél csupán bő két percet játszott Márkvárt Patrik, aki a becserélése után az volt az első dolga, hogy hátulról becsúszott Brachinak, ezért őt is egyből kiállította a játékvezető. A 71. percben Frank átadása után a középen érkező Fröhlich a kapu közepébe lőtt, de a bíró les miatt ezt a gólt is érvénytelenítette – határeset volt… A túloldalon Trebotics került nagy helyzetbe, de 15 méterről csúnyán mellé lőtt.

A mérkőzés egész ideje alatt a stadion mellett lelkesen szurkoló pécsi drukkerek pirotechnikai eszközöket is bevetettek, persze, ezt a stadionon kívül nem tiltja semmi. A 85. percben Feczesin remekül ugratta ki Treboticsot, aki 11 méterről higgadtan lőtt a kapuba (0-3). A végén Feczesin lövését védte nagy bravúrral Gőcze – tudósított a PMFC honlapja.

A Videoton némi játékvezetői rásegítéssel, kettős győzelemmel jutott tovább, és az Újpesttel találkozik a fináléba kerülésért.

További eredmények

Kisvárda–Szolnok 1-3, 1-1, továbbjutott: Szolnok

Ferencváros–Csákvár 5-0, 5-0, továbbjutott: Ferencváros

Az elődöntő párosítása: Videoton–Újpest és Ferencváros–Szolnok.

Olvasói sztorik