NB I

Brazil játékos próbázik a Nyíregyházánál

A Spartacus 1-1-et játszott a Mezőkövesd elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-1 (1-0)
Nyíregyháza
Nyíregyháza: Ovszijenko (Hrabina, a szünetben) – Kosztics (Koller, a szünetben), Szokol, Kovacsevics, Rubus, Bosnjak (Törtei, a szünetben) – Arziani (Abdouraman, a szünetben (Petruska, 72.)), Zofcák (Souza, 66.) – Halenár (Vámos, 55.), Rezes (Pekár, a szünetben), Dartsimelia (Seydi, a szünetben). Edző: Mátyus János
Mezőkövesd: Dombó – Hegedűs Cs. (Gengeliczki, 65.), Tajthy (Nánási, 65.), Szeles, Sváb D., Takács P. (Engel, a szünetben), Nyilas, Baracskai, Medgyes (Molnár G., a szünetben), Máté J. (Lukács R., 65.), Bajzát (Izing, 75.). Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: Rezes (21.), illetve Bajzát (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályú Mezőkövesdet fogadta edzőmérkőzésen a Nyíregyháza. A Szpariban egy brazil próbajátékos is bemutatkozhatott kedden délután.

A brazil Ramen Souza néhány napja tréningezik a csapattal. A vendégeknél Lucsánszky Tamás, a korábbi Szpari-edző irányítja a szakmai munkát, Máté János, Gengeliczki Gergő és Bajzát Péter pedig tavalyi csapata ellen szerepelhetett.

Kellemetlen hidegben indult a mérkőzés, és a negyedik percben nagy nyíregyházi helyzet alakult ki. Bosnjak húzott el a bal oldalon, beadása után három méterről tisztáztak szögletre a mezőkövesdiek. Az első vendég lehetőségre 11 percet kellett várni, ekkor egy labdaszerzés után kontrázott a Mezőkövesd, Bajzát 25 méterről futtában lőtt, Ovszijenko kitolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát. Nem sokkal később ismét Bajzát következett, ezúttal 16 méterről lőtt egy pattanás után, alig mellé – tudósított a Nyíregyháza honlapja.

A Szparinak a bal, a vendégeknek a jobb oldala volt aktívabb az első húsz percben. A 21. percben is Bosnjak ment el a bal szélen, beadása után középen lerántották Dartsimeliát a kövesdiek – tizenegyeses. Rezes büntetőjét hárította Dombó, de a kipattanót Rezes László a kapuba helyezte (1-0). A játékrész felénél rázendítettek a nyíregyházi ultrák, aki szép számban megjelentek a találkozón. Szakadt az eső, mindez nem kedvezett a mérkőzésnek, több lett a technikai hiba.

A 35. percben növelhette volna előnyét a Spartacus. Kosztics és Rezes szép összjátéka után a légiós lőtt tiszta helyzetből fölé. Az ellentámadásból Nyilas próbálkozott távoli lövéssel, a megcsúszó labda elment a kapu mellett. A negyvenedik percben Bajzát veszélyeztetett éles szögből lőtt kapura, de Ovszijenko kitolta a labdát. Az első félidő több helyzetet nem hozott, egygólos Szpari-előnnyel mehettek öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején mezőnyjáték folyt, majd Halenár ugratta ki középen Pekárt, de megcsúszott a vizes füvön a labda, így odalett a lehetőség. A másik oldalon Nyilas végzett el szabadrúgást 22 méterről, de fölé csavart. A hetvenedik percben egy indítás után Dombó lépett ki messzire a kapujából, elpattant tőle a labda, de Vámos nem tudta kihasználni a lehetőséget. Egy perccel később egyenlített a Mezőkövesd: Nyilas szabadrúgása után a kapufáról épp Bajzát elé pattant a labda, aki közelről a kapuba passzolt (1-1).

A 77. percben Souza harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a kaputól, ám Törtei lövése után a sorfalról pattant ki a labda. A másik oldalon Lukács lőtt kapura egy szóló után, Hrabina nagyot védett. A kilencvenedik percben még Törtei veszélyeztetett szabadrúgásból, de gól nem született, így döntetlennel végződött az edzőmérkőzés.

Olvasói sztorik