NB I

Kikapott a Kecskemét a szerbektől

Pénteken az FK Donji Srem ellen játszott edzőmeccset az NB I-ben tavasszal még százszázalékos KTE.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE – FK Donji Srem (szerb) 0-1 (0-0)
Kecskemét
KTE: Szabó G. (Verebélyi, a szünetben) – Lovrics (S. Juhász, a szünetben), Szkopljak (Komáromi, a szünetben), Fótyik, Farkas A. – Lévai (Szivacski, a szünetben), Radoja (Bartucz, 60.), Eninful, Gréczi – Pozsár (Polyák, a szünetben), Szalai (Selyem, 60.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerző: Szpalevics (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bekő Balázs vezetőedző ígéretéhez híven a fiataloknak szavazott bizalmat, kiegészítve azokkal, akik tavasszal kevés lehetőséget kaptak. A kimaradók átmozgatóedzésen vettek részt.

Meglehetősen kevés helyzetet jegyezhettünk fel a mérkőzésen, nehezen találták ugyanis egymáson a fogást a csapatok. A vendégek főleg a széleken igyekeztek megbontani az alföldiek védelmét (amely az első játékrészben négy játékosból állt), illetve bátran vállalkoztak átlövésekre is.

Az első veszélyes kísérlet Jelics nevéhez fűződött, ám 14 méterről az oldalhálóba lőtt. Ez nem vette el a kedvét, egy alkalommal Szabónak már komoly védést kellett bemutatnia a sokadik kísérlete után. Bár lehetőségek kialakultak a folytatásban is, de az utolsó passzokba, megoldásokba rendre hiba csúszott mindkét oldalon.

A második játékrészt rögtön góllal kezdték a vendégek, Szpalevics fejelt öt méterről a kapuba egy balról érkező beadást (0-1). A gól kicsit felpörgette a meccset, bátrabban indultak a kapu felé a hazaiak, Radoja léc alá tartó löketével majdnem egyenlítettek is, majd egy szöglet után újabb ígéretes lövőhelyzet alakult ki, de a kipattanót mellé bombázta Eninful.

Az egyenlítésre tehát volt lehetőség, ám a Donji Srem is növelhette volna az előnyét, S. Juhász kétszer is a gólvonalon mentett a szerbek szögletei után. A hajrá már a jól záró védelmekről szólt, így újabb gól nem született – tudósított a Kecskeméti TE honlapja.

Olvasói sztorik