NB I

Dunaszerdahelyi siker Kispesten

Sokan hiányoztak a Bp. Honvéd csapatából a szlovákok elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – FC DAC 1904 (szlovák) 0-2 (0-0)
Bozsik-stadion, 100 néző. Játékvezető: Erdős
Honvéd: Kemenes (Relu) – King, Ignjatovics (Miskei), Kosznics, Projics, Morgan, Hidi, Nagy G., Meza – Izazola (Ontivero), Palacios (Tóth B.). Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Brasen (2)
Kiállítva: Ontivero, illetve Sesar

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatti szünetet kihasználva nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott az NB I-ben kiesőhelyen álló Bp. Honvéd, amelynek ellenfele a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely volt.

Marco Rossi vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga, hiszen a sok hiányzó miatt nehéz volt összeállítania a csapatot. Az olasz mester nem számíthatott Anibal Godoy és Marku Kristi játékára, mindketten válogatott kötelezettség miatt maradtak távol. Sérülés miatt Czuczi, Botka, Baráth, Punosevac, Elez és Holender sem játszhatott. Vécsei, Lőrinczy és Prosser pedig az NB III-as együttest erősítette.

A találkozó első eseménye Vojtech Horváth kapufája volt, a dunaszerdahelyi csatár szabadrúgásból találta el a lécet. A 14. percben Brasen próbált Kemenes eszén túljárni, de a kapus nem dőlt be a próbálkozásnak. A szlovák később is tett egy kísérletet, de a hálóőr ezúttal is helyén volt. Az első félidő közepén Nagy Gergőnek volt egy ígéretes vállalkozása, de a szerdahelyi kapus védte a lövést.

A második felvonás elején Izazola lövése jelentette az első eseményt, majd a vendégek egyre veszélyesebben támadtak, aminek az lett az eredménye, hogy Brasen megszerezte a vezetés. A 72. percben Izaola helyére Ontivero állt be, akit most láthatott először a kispesti közönség, igaz nem sokáig, mert három perccel később összetűzésbe került a szintén csereként beállt Sesarral. Erdős játékvezető egy-egy piros lappal hűtötte le a kedélyeket. A meccs hajrájában Brasen újabb gólt szerzett, amivel beállította a végeredményt (0-2) – tudósított a Bp. Honvéd honlapja.

Olvasói sztorik