NB I

Otthon verhetetlen a Fradi

A házigazda Ferencváros 2-0-ra győzött az MTK ellen a 206. örökrangadón, az élvonal 21. fordulójában.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Ferencvárosi TC – MTK 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 9000 néző. Játékvezető: Erdős
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez – Somalia – Varga R., Gera, Hajnal (Busai, 74.), Lamah (Gyömbér, 86.) – Lauth (Böde, 69.). Edző: Thomas Doll
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Baki, Vass Á., Vadnai – Pölöskei Zs., Thiam – Horváth Zs., Kanta J., Csiki (Bese, a szünetben) – Torghelle. Edző: Garami József
Gólszerzők: Mateos (tizenegyesből 36.), Busai (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MTK akkor nyert utána bajnoki meccset a Ferencváros pályaválasztásával (2002-ben), amikor Garami József még a Fradi edzője volt. A tabella második és harmadik helyezettje a 206. örökrangadót játszotta vasárnap délután az élvonal 21. fordulójában. A hazaiaknál Böde Dániel ki-, a vendégeknél Torghelle Sándor bekerült a kezdőcsapatba. A kék-fehérek egyik alapembere, Dragan Vukmir eltiltás miatt hiányzott.

Hajnal Tamás erős lövése jelentette a meccs első említésre méltó momentumát, Hegedüs Lajos csak kiütni tudta, de a kipattanót nem tudták értékesíteni a ferencvárosiak. Ezután egy szabadrúgást követően Lauth lőtt a hálóba, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert a hazaiak nem várták meg a sípszót. A tizedik percben Mateos fejesét Hegedüs bravúrral szögletre ütötte. A folytatásban is nyomás alatt tartotta ellenfelét a Fradi, rendkívül egyoldalú volt a játék képe.

A 19. percben egy újabb hazai sarokrúgás után Gera Zoltán fejesét is kiütötte az MTK kapusa. A 35. percben Lamah nekiszaladt Baki Ákos lábának a tizenhatoson belül, a játékvezető túlságosan szigorúan büntetőt ítélt, amit Mateos magabiztosan a hálóba lőtt (1-0). Három perccel később Vass Ádám kezére pattant a labda a tizenhatoson belül – ezért járt volna a büntető, ezt viszont nem adta meg Erdős József. A negyvenedik percben Lamah tört kapura, Hegedüs Lajos kivetődve védett, az FTC légiósa a földre került, és miután feltápászkodott, sárga lapot kapott szimulálásért, teljesen jogosan.

A hajrában is pörögtek az események: Vass Ádám hazapasszolt labdáját Lamah majdnem elcsípte, de a kapus megmentette a helyzetet.

A szünet után semmit nem változott a játék képe. Gera erős lövését Hegedüs kiütötte, majd a 68. percben Hajnal ravasz szöglete után is mentett. A 79. percben Kanta József szabadrúgása után Baki Ákos fejelt a kapu mellé. Némileg magára talált az MTK, de amikor a 89. percben Varga Roland beadását Busai közelről a hálóba továbbította, eldőlt a mérkőzés (2-0). A Ferencváros továbbra is veretlen a Groupama Arénában, pályaválasztóként legutóbb 2013. november végén, a Pécs ellen kapott ki, és egy pontra megközelítette a tabellán az MTK-t.

A Rangadó.hu szakértője, Vágó Attila – a Diósgyőr és a magyar női válogatott korábbi edzője – elemzése ide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik