NB I

Továbbra is gólképtelen a sereghajtó

A Dunaújváros az idei naptári évben még egyszer sem volt eredményes, most a Győri ETO-tól kapott ki 2-0-ra.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Dunaújváros PASE – Győri ETO FC 0-2 (0-1)
Dunaújváros, 1000 néző. Játékvezető: Bognár
DPASE: Nagy G. – Csehi T. (Villám, 29.), Hidvégi, Szekeres A., Farkas V. – Orosz M., Nikházi, Böőr (Jakab D., 33.), Lázár Zs., Petneházi – Grubjesics (Godslove, 64.). Edző: Dobos Barna
Győr: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez – Priso, Bucsa (Pátkai, 73.), Rudolf G. (Kamber, 63.), Windecker, Koltai – Priskin. Edző: Miriuta László
Gólszerzők: Windecker (32.), Pátkai (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nehéz helyzetben lévő csapatok találkoztak szombat délután az élvonal 21. fordulójában, hiszen a sereghajtó Dunaújváros a tabellán elfoglalt helye, a Győri ETO pedig a klub bizonytalan helyzete miatt van komoly gondban. A vendégeknél kezdőként tért vissza a pályára Rudolf Gergely.

Pogacsics Krisztiánnak, a győriek kapusának Petneházi Márk szabadrúgását kellett védenie, a másik oldalon Brdarovszki beadását Priskin pörgette kapura, Nagy Gergely bravúrral hárított. Többet kezdeményezett az ETO, a hazaiak védekezésre kényszerültek. A 22. percben Priso közeli lövése után Nagy Gergely megint a vezetéknevéhez méltó védést mutatott be. Böőr Zoltán sérülése miatt ideiglenesen emberhátrányban játszott a házigazda, ezt gyorsan ki is használták a látogatók, akik Brdarovszki remek beadása és Windecker közeli fejese után megszerezték a vezetést (0-1).

A 38. percben egy győri labdaeladás, illetve Nikházi Márk passza után Jakab Dávid került helyzetbe, de lövését a becsúszó vendégek az öt és felesen belül menteni tudták. A visszafogott első félidő után nagyon jókor jött a szünet a DPASE számára, hiszen két kezdőjátékosukat is elvesztették sérülés miatt.

Az 59. percben Nikházi tört kapura, de Nagy Gergely óriási vetődéssel kiütötte a labdát. Jobban kezdte a második félidőt a Győr, de aztán a házigazdák veszélyes rohamai következtek. A 65. percben egy szöglet után Kamber a kapufát találta el, de a bíró már egyébként is közbefújt. Az újvárosiak látszólag jogosan reklamáltak, mert Lipták Zoltán kezére pattant a labda, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 85. percben a hazaiak szabadrúgása rosszul sikerült, kontrázhattak a vendégek, és Priso kiugratásával Pátkai egészen a tizenhatoson belülre sprintelt, a labda a rettenetes talajon többször is felpattant előtte, de végül a kapus alatt a hálóba lőtt (0-2). A legvégén Windecker emelt a kapu fölé.

A győriek visszafogott teljesítménnyel is begyűjtötték a három pontot, mert a hazaiak csak a hozzáállásukkal tűntek ki, a játékuk rettentően pontatlan volt, ezért a helyzetük tovább romlott.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa értékelte:

Ha nem nézem a győri helyzetet, akkor azt mondom, hogy a csapat hozta a kötelező győzelmet. Ha a hátteret is nézem, akkor le a kalappal előttük, mert ha mindenki normálisan, józanul gondolkodik, akkor belátjuk, nem biztos, hogy ősztől is az NB I-ben szerepel a csapat, de a játékosok profik és csinálják a dolgukat. Kalapot emelek mindegyikük előtt. Ezúttal azt játszották, amit kellett, amit Miriuta kitalált nekik. Látszott, hogy jól összerakott csapatról van szó, és megmutatkozott a különbség a két keret között. Nem is lehetett más a vége, csak vendégsiker. Voltak helyezkedési és védőhibák, nem tudom, hogy ezek egy erősebb ellenféllel szemben hogyan jöttek volna ki.

A legutóbbi meccsen pontatlanok voltak a beadások, most végre jött egy pontos labda, meg is született belőle az első gól. A végén Pátkai eldöntötte Priso gólpasszából, utóbbi megérdemelt volna egy-két gólt, mert nagyon jól játszott, de picit elkapkodta a végjátékot. A győri csapatból nagyon hiányzik az összeszokottság, és nem tudom, lesz-e idejük ezt pótolni. A Dunaújvároson meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyengék.

Olvasói sztorik