NB I

Tökéletes maradt a Kecskemét

A házigazda KTE majdnem egy teljes félidőt emberelőnyben játszott a Pécs ellen, és 1-0-ra nyert.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Kecskeméti TE – Pécsi MFC-Matias 1-0 (1-0)
Kecskemét, 1500 néző. Játékvezető: Solymosi
KTE: Tujvel – Lovrics, Szkopljak, Karan, Gyagya (Eninful, 66.), Laczkó Zs. – Vukaszovics, Szavics (Gréczi, 56.), Kitl – N’Diaye, Novák (Szivacski, 90.). Edző: Bekő Balázs
PMFC: Polekszics – Nagy J. (Rácz F., a szünetben), Balogh B., Csausics, Uzoma (Tadejevics, 68.) – Manjrekar, Weitzer (Fröhlich, 77.) – Pauljevics, Márkvárt, Szatmári – Makrijev. Edző: Robert Jarni
Gólszerző: N’Diaye (22.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az egyaránt remek formában lévő Kecskemét és a Pécs találkozott egymással szombat délután az élvonal 21. fordulójában – a KTE hibátlan, a PMFC pedig szintén veretlen volt eddig. A meccs előtt Bekő Balázst ötvenedik, Laczkó Zsoltot pedig századik NB I-es meccse alkalmából köszöntötte a hazai klubvezetés.

Tapogatózóan indult a meccs, eleinte a mezőnyben zajlott a játék, csak Szatmári Lóránd lövése volt feljegyezhető, de Tujvel megfogta. A pécsieknél volt többet a labda, igyekeztek megbecsülni, de a kapuig nem nagyon jutottak el. A huszadik percben N’Diaye és Uzoma akadt össze a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Két perccel később N’Diaye és Novák Csanád összjátéka után a magyar fiatal lövését Polekszics a kapufára ütötte, a kipattanót viszont a légiós az üres kapuba pofozta (1-0).

A 25. percben Szatmári a rövid sarkot célozta meg, Tujvel nagyot védett. A pécsiek igyekeztek nyomást gyakorolni, megint náluk volt többet a labda. A 31. percben Pauljevics lőhetett 15 méterről, de fölé bombázott. A másik oldalon N’Diaye tette szépen Novák elé, de a becsúszó védő szögletre blokkolt. Eredménytelenül ívelgettek a vendégek. A 38. percben Kitl Miklós elesett a tizenhatoson belül, de ez sem ért büntetőt. A hajrában felpörögtek az események, N’Diaye kapott jó labdát, ám az ollózása előtt Polekszics kiütötte, majd Szavics szabadrúgása ment centikkel a kapu bal felső sarka fölé.

A szünet után megfogyatkoztak a pécsiek, ugyanis Manjrekar úgy odarúgott Szavicsnak, hogy a hazaiak csapatkapitányát le kellett cserélni, még a sportszára is kiszakadt, ezért a bíró piros lapot adott a vendégek kanadai légiósának. A 61. percben N’Diaye kiugrása után Polekszics kimozdult, és elakadt benne a labda – bravúros védés volt. Tíz perccel később Makrijev lépett ki lesgyanús helyzetben, a bíró nem fújt, a pécsiek légiósa pedig az oldalhálóba lőtt.

Az emberelőny ellenére nehéz hajrá elé néztek a kecskemétiek, mert a PMFC nem adta meg magát. Sok szabálytalanság tördelte a játékot, amely így leginkább a mezőnyben zajlott, nem tudtak a kapuk közelébe jutni a csapatok. A 87. percben Pauljevics beadása elsuhant Rácz Ferenc előtt, majd Vukaszovics lőtt a kapu mellé egy szabadrúgást. A 93. percben egy pécsi oldalszabadrúgás után Fröhlich a kapu fölé csúsztatott, ez volt a meccs utolsó momentuma. Az alföldiek zsinórban a negyedik bajnoki mérkőzésüket nyerték meg – tudósított a klub honlapja.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Kecskemét, az FC Fehérvár és a Ferencváros korábbi kiváló játékosa értékelte:

Az ősz négy vereséggel indult a Kecskemét számára, aztán egy pontot szerzett a csapat. A tavasz négy győzelemmel kezdődött, és a következő meccsen kiegyeznék az egy ponttal, hiszen Győrbe megy a csapat. Nem jó, viszont küzdelmes mérkőzés volt, de szerintem ez elfogadható, mert nem lehet minidig jól játszani. A KTE ismét kitette a szívét-lelkét, és a profi világban a három pont a legfontosabb.

Az emberelőnyt nem tudták a saját javunkra fordítani a hazaiak, továbbra is ugyanolyan volt a játék képe, mintha tizenegyen maradtak volna a pécsiek. Némi mezőnyfölényben játszottak a vendégek, de csak egy nagy helyzetük volt, a legvégén egy szabadrúgást követően. Márkvárt Dávid nagyon jól szervezte a játékukat, a kecskemétieknél hiányzott Szavics, aki elég hamar kivált sérülés miatt. Bár mindig a fiatalokat emelem ki, de most jár neki a gratuláció, hiszen szerződést hosszabbított. Nyolc éve játszik itt, tulajdonképpen már kecskemétinek számít. A légiósok közül ő szerepel a legrégebben ugyanannál a magyar klubnál.

Olvasói sztorik